EUROLYGA 2023

L.Vanagienė neigė rusų gandą, kad I.Tobias ieško naujo partnerio

Isabellos Tobias ir Deivido Stagniūno pora neyra – sportininkai lieka kartu. Taip teigė Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė. Rusijos žiniasklaida skelbė, kad I.Tobias ir D.Stagniūno pora gali išsiskirti. Buvo teigiama, kad kad prieš olimpines žaidynes Sočyje Lietuvos pilietybę išimties tvarka gavusi amerikietė žvalgosi į naują partnerį – rusą Ilją Tkačenką, kurio aukščiausias pasiekimas yra ketvirtoji vieta 2013-ųjų Europos čempionate Kroatijoje.

D.Stagniūnas ir I.Tobias Sočio olimpiadoje užėmė 17 vietą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
D.Stagniūnas ir I.Tobias Sočio olimpiadoje užėmė 17 vietą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Itar-tass, lrytas.lt inf.

Apr 25, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:04 PM

Tačiau L.Vanagienė išplatino laišką žiniasklaidai, kuriame neigia gandus.

„Aš pati asmeniškai susisiekiau su Isabellos Tobias mama JAV, ji lygiai taip pat buvo nustebusi nepagrįstais gandais, kuriuos išplatino Rusijos, o po to ir Lietuvos žiniasklaida. Tiek I. Tobias su D. Stagniūnu, tiek žiniasklaidos sportininkei peršamas I. Tkačenka jau keletą metų treniruojasi toje pačioje trenerio Igorio Špilbando grupėje JAV. Tokios kalbos galėjo pasigirsti dėl to, kad D. Stagniūnas šiuo metu gydosi senas traumas ir nesitreniruoja. Lietuvos čiuožimo federacija jokių žinių apie pasikeitimus neturi, todėl nemanau, kad į tokius nepagrįstus gandus reikėtų rimtai reaguoti“, – rašo L.Vanagienė.

Gandą paskleidė rusai

Kalbos apie naują porą pasklido po to, kai iširo I.Tkačenkos ir Jekaterinos Riazanovos pora, kuri Rusijos dailiojo čiuožimo pirmenybėse tris kartus yra laimėjusi medalius.

 „Daugiau mes su Ilja kartu nečiuošime. Sekmadienį skrendu į Italiją, kur mėginsiu dirbti su kitu partneriu. Kai grįšiu, bus daugiau aiškumo", - ITAR-TASS korespondentui pareiškė J.Riazanova.

I.Tkačenka ir J.Riazanova nedalyvavo 2014 metų Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse, kadangi nesugebėjo patekti į stiprią Rusijos rinktinę.

"Tkačenka partnere gali tapti Isabella Tobias, kuri atstovavo Lietuvai su Deividu Stagniūnu. Ji jau mėgino čiuožti kartu su Tkačenka", - teigia ITAR-TASS korespondentas Borisas Chodorovskis, nekartą lankęsis ir Lietuvoje. 

Amerikietė čiuožė su rusu

Prieš penketą metų I.Tkačenka jau yra čiuožęs su I.Tobias, kai ši ieškojo naujo partnerio. Bet po pirmųjų bandymų ant ledo JAV rusą galiausiai nukonkuravo Deividas Stagniūnas.

2009-ųjų vasarą lietuvis mėgino čiuožti kartu su 2009-ųjų Europos čempione Jana Chochlova. 24 metų rusė lyg tyčia taip pat ieškojo naujo partnerio, nes iš didžiojo sporto dėl sveikatos problemų pasitraukė senasis.

I.Tobias tuo pačiu metu bandė jėgas su I.Tkačenka.

Bet šokių ant ledo madas pasaulyje diktuojantis treneris Igoris Špilbandas tuomet  įžvelgė, kad daugiau perspektyvų gali turėti D.Stagniūno ir I.Tobias duetas.

Pastarąjį sezoną I.Špilbandas treniravo ne tik Lietuvos ledo šokėjų duetą, bet padėjo kurti programas ir I.Tkačenko su J.Riazanova porai.

Rusai spėja, jog T.Tkačenko ir I.Tobias pora gali atgimti antrąjį kartą ir vėl mėginti  treniruotis JAV I.Špilbando grupėje.

„Jeigu pora susiklijuos, ji treniruosis Špilbando grupėje ir liks tik rasti šalį, kuriai duetas atstovaus“, - teigia ITAR-TASS.

Pirmasis partneris - gruzinas

Pirmuoju amerikietės partneriu ledo šokiuose buvo gruzinas Otaras Japaridzė.

I.Tobias neprašė Gruzijos pilietybės, bet porą sezonų Kaukazo šaliai atstovavusi pora, kurią treniravo olimpinis čempionas rusas Jevgenijus Platovas, 2008-ųjų pasaulio jaunimo čempionate liko keturiolikta.

„Jaučiau, kad kažkas ne taip. Neradau savo vietos ir net dvejojau, ar apskritai verta toliau čiuožti“, – prisipažino Isabella, 2009-ųjų vasarą vėl atsidūrusi gyvenimo kryžkelėje, kol galiausiai stojo į vieną porą su D.Stagniūnu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.