EUROLYGA 2023

Lietuvos regbio rinktinė trinktelėjo durimis

Po šeštadienį Šiaulių centriniame stadione sužaistų paskutinių Europos Nacijų Taurės 2A grupės rungtynių su Šveicarijos komanda Lietuvos regbio rinktinės vyrai išėjo aukštai pakeltomis galvomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:51 AM

Lino Naujalio treniruojama mūsų šalies komanda namuose po atkaklios ir emocingos kovos šventė pergalę rezultatu 24:18 (17:13).

Šis mačas nieko nebelėmė – po pralaimėjimo Europos Nacijų taurės 2A grupės turnyre artimiausiai savo konkurentei Kroatijos rinktinei rezultatu 21:25 (8:3) praėjusią savaitę, lietuviai prarado viltis pakilti iš penktosios vietos. Kitą Europos Nacijų taurės ciklą jie turės žaisti žemesniame 2B divizione.

Tačiau mūsų šalies regbininkai prieš akistatą su šveicarais rengėsi parodyti ką sugeba. „Rungtynes privalome laimėti ir šio diviziono duris uždaryti su trenksmu“, – dar prieš mačą su šveicarais sakė vienas geriausių šalies regbininkų, Rusijos čempionas Karolis Navickas.

Nors ir pergalingai pasirodymą Europos Nacijų Taurės 2A divizione baigusios, tačiau artimiausius du metus žemesniame lygyje žaisiančios Lietuvos regbio rinktinės treneris, ir žaidėjai tikisi – po dvejų metų į šį divizioną rinktinė sugrįš labiau subrendusi ir pasirengusi akistatoms su stipriais varžovais.

„Jau pradedame atrasti save. Galėtume žaisti ir kitą, ir dar kitą savaitgalį. Tuomet įsivažiuotume, – po pergalės kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas Linas Naujalis. – Deja, tik po pusmečio žaisime kitas varžybas.

Kalbant apie šią akistatą – nuostabi pergalė. Ypač, kai paskutines penkiolika minučių giniesi prie savo žeminimo linijos ir sugebi tą padaryti. Matau, kad auga stipri ir tvirta regbininkų karta“.

„Per tuos kelerius metus paaugsime iki aukštesnio lygio“, – tikino Ignas Darkintis, nepaisant dar Anglijoje patirtos čiurnos traumos, šeštadienį skaudančia koja išbėgęs į Šiaulių centrinį stadioną.

Galutinė 2A grupės rikiuotė (po 8 rungtynių):

1. Nyderlandai – 35 taškai, 2. Šveicarija – 21, 3. Malta – 18, 4. Kroatija – 11, 5. Lietuva – 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.