EUROLYGA 2023

D.Stagniūnas baigia karjerą, I.Tobias jau treniruojasi su rusu

Lietuvos ledo čiuožėjų pora iširo. Rusijos žiniasklaida praneša, kad prieš kelis mėnesius Lietuvos pilietybę gavusi ir džiaugsmo ašaras liejusi Isabella Tobias jau treniruojasi su Rusijos sportininku. Tuo tarpu penktadienį oficialiai patvirtinta informacija, kad 29-erių Deividas Stagniūnas baigia karjerą.   

I.Tobias vos prieš keletą mėnesių tapo Lietuvos piliete.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
I.Tobias vos prieš keletą mėnesių tapo Lietuvos piliete.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2014, 8:40 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:12 AM

D.Stagniūnas sprendimą trauktis priėmė dėl sveikatos problemų ir gydytojų rekomendacijų. Čiuožėjas netikėjo, kad jam dar pavyks sudalyvauti 2018 metų Pjongčango žiemos žaidynėse.

Lietuvių poros treneris Igoris Špilbandas atskleidė, kad I.Tobias Jungtinėse Amerikos Valstijose treniruojasi su 27-erių Ilja Tkačenka. Rusas priskiriamas prie dešimties geriausių pasaulio ledo čiuožėjų.   

„Ilja bando čiuožti su Isabella, o kaip bus toliau – žiūrėsime. Jie anksčiau kartu čiuožė, kai Ilja pradėjo treniruotis su J.Riazanova. Tąkart jų duetui (I.Tobias ir I.Tkačenko. – Red.) nepavyko čiuožti kartu dėl skirtingų priežasčių. Galbūt pavyks šį kartą“, – vylėsi I.Špilbandas. 

Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė neseniai neigė kalbas, kad I.Tobias ir D.Stagniūno pora byra. Sočyje Lietuvai atstovavusi pora užėmė septynioliktąją vietą.

I.Tobias Lietuvos pilietybė išimties tvarka buvo suteikta prieš Sočio olimpiadą.

 I.Tkačenka su I.Tobias čiuožė prieš penkerius metus, kai amerikietė ieškojo naujo partnerio. Bet po pirmųjų bandymų ant ledo JAV rusą galiausiai nukonkuravo D.Stagniūnas.

 I.Tobias ir D.Stagniūnas kartu čiuožė nuo 2010-ųjų. 

2009-ųjų vasarą lietuvis mėgino čiuožti kartu su 2009-ųjų Europos čempione Jana Chochlova. 24 metų rusė lyg tyčia taip pat ieškojo naujo partnerio, nes iš didžiojo sporto dėl sveikatos problemų pasitraukė buvęs partneris.

I.Tobias tuo pat metu bandė jėgas su I.Tkačenka.

Bet šokių ant ledo madas pasaulyje diktuojantis treneris Igoris Špilbandas tuomet įžvelgė, jog daugiau perspektyvų gali turėti D.Stagniūno ir I.Tobias duetas.

Pastarąjį sezoną I.Špilbandas treniravo ne tik Lietuvos ledo šokėjų duetą, bet padėjo kurti programas ir I.Tkačenkos ir J.Riazanovos porai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kaune liftas mirtinai sužalojo moterį