EUROLYGA 2023

R.Meilutytė sieks perrašyti plaukimo istoriją

Rūta Meilutytė vasarą debiutuos Europos (ilgajame 50 metrų baseine) čempionate Berlyne. Tačiau 17-metė olimpinė čempionė ketina dalyvauti tik vienoje 50 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

R.Meilutytė vasarą sieks užpildyti spragas medalių kolekcijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Meilutytė vasarą sieks užpildyti spragas medalių kolekcijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:38 AM

100 metrų krūtine varžybose Berlyne lietuvė nedalyvaus. Tokia situacija susiklostė todėl, kad tą pačią dieną ji turės 100 metrų krūtine plaukti Kinijos mieste Nandzinge vyksiančiose jaunimo olimpinėse žaidynėse.

Šios vyks rugpjūčio 16-28 dienomis, o Europos čempionatas – rugpjūčio 13-24 dienomis. 100 metrų plaukimo krūtine rungties atrankos plaukimas abejose varžybose vyks rugpjūčio 19 dieną.

R.Meilutytės trenerio brito Jono Ruddo teigimu, dalyvauti jaunimo olimpinėse žaidynėse pageidavo Lietuvos olimpinis komitetas (LTOK).

„Mes stengsimės laimėti auksą abejose varžybose, Rūta atstovaus Lietuvai jaunimo olimpinėse žaidynėse, nes to pageidavo mus palaikantis LTOK. Po šių varžybų Rūta dalyvaus tik suaugusiųjų čempionatuose, todėl bus paprasčiau planuoti savo gyvenimą“, - swimvortex.com sakė J.Ruddas.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė lrytas.lt sakė, kad sportininkei buvo pasiūlyta dalyvauti jaunimo olimpinėse žaidynėse, o sprendimą ji priėmė kartu su treneriu.

„Kiek žinau, Rūta iš Nandzingo išskris tiesiai į savo čempionatą. Mes pasiūlėme, ji praėjo atranką, todėl gali dalyvauti. Bet jei treneris būtų prieštaravęs, primygtinai negalėjome reikalauti. Jie su treneriu dėliojasi kokiose varžybose dalyvauti. Sprendimą priima treneris su sportininke“, - patikino LTOK prezidentė.

2014-ųjų jaunimo olimpinės žaidynės R.Meilutytei bus pirmosios ir paskutinės.

Europos čempionatas ilgajame baseine ir jaunimo olimpinės žaidynės yra vienintelės varžybos, kurių apdovanojimų R.Meilutytė dar neturi.

Jos kolekcijoje yra olimpinis aukso medalis, pasaulio čempionato (ilgajame 50 m baseine) auksas ir sidabras, pasaulio (trumpajame 25 m baseine) čempionato du aukso medaliai ir sidabras, bei Europos (trumpajame 25 m baseine) čempionate iškovoti du aukso medaliai ir sidabras.

Jei pavyks įgyvendinti vasarai iškeltus tikslus, R.Meilutytė gali tapti pirmąją plaukike, triumfavusia visuose elitiniuose jaunimo ir suaugusiųjų turnyruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.