EUROLYGA 2023

Žurnalistai R.Meilutytei jau kabina J.Jefimovos aukso medalį

Rusijos čempionate tuščias takelis 50 metrų krūtine rungties atrankos plaukime išsiskyrė iš kitų – jis priklausė suspenduotai Europos ir pasaulio čempionei Julijai Jefimovai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2014, 3:25 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:23 AM

Praėjusią savaitę 22 metų sportininkė, kuri įtariama draudžiamų preparatų vartojimu, buvo susitikusi su Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) Antidopingo komisijos nariais, tačiau sprendimo savo byloje dar neišgirdo.

Išteisinimas galėtų sportininkei atverti duris į dabar vykstančias Rusijos pirmenybes. Tačiau, jei sprendimas jai bus nepalankus – varžybose ji nebedalyvaus ne tik šį sezoną, bet ir, veikiausiai, kitais metais. Jai gresia dvejų metų diskvalifikacija.

Jei plaukikė bus diskvalifikuota, pasikeis ir kitų sportininkių Europos pirmenybėse užimtos vietos. Taip pat ir lietuvės Rūtos Meilutytės.

Swimvortex.com portalas jau kabina lietuvei aukso medalį Europos čempionato (trumpajame 25 metrų baseine) 50 metrų plaukimo krūtine rungtyje. Šioje distancijoje R.Meilutytė iškovojo sidabro medalį ir nuo J.Jefimovos atsiliko 0,06 sek.

Dukart ilgesnėje distancijoje lietuvė plaukė greičiau už J.Jefimovą. Šios rungties sidabro medalis turėtų atitekti danei Rikke Moeller Pedersen.

Danijos plaukikė turėtų perimti auksą iš J.Jefimovos 200 metrų krūtine distancijoje, kurioje R.Meilutytė neplaukė.

Be to, amerikietei Jessica Hardy turėtų grįžti pasaulio rekordas 50 metrų krūtine trumpajame baseine.

J.Jefimova buvo pagerinusi šį rekordą (28,71 sek.) lapkričio 10 dieną pasaulio taurės varžybose Tokijuje, kur R.Meilutytė nestartavo.

Mėginį pasaulinės dopingo agentūros (WADA) atstovai Los Andžele, kur treniruojasi sportininkė, paėmė praėjusių metų spalį, kai plaukikė ruošėsi lapkričio ir gruodžio mėnesio startams. Jos organizme buvo rasta dehidroepiandrosterono. Tai - testosterono pradininkas. Tai populiarus preparatas, kurį naudoja sporto sukčiai.

Draudžiamų preparatų vartojimu kaltinama J.Jefimova nuo varžybų nušalinta nuo sausio 21 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.