EUROLYGA 2023

Dviejų Lietuvos kovotojų dvikova čempionei baigėsi ligoninėje

Europos kiokušin karate čempionato finale Gabija Gudeliauskaitė neleistinu smūgiu į galvą nokautavo Ingą Mikštaitę. Ši buvo pripažinta čempione, bet titulu galėjo džiaugtis tik grįžus iš ligoninės, – rašoma Lietuvos kiokušin karatė federacijos pranešime.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:48 AM

Nors kaunietė I.Mikštaitė ketvirtą kartą tapo Europos kiokušin karatė čempione, išgirsti jos garbei skambančio Lietuvos himno ir atsiimti aukso medalio vienai techniškiausių pasaulio kovotojų neteko – ji tuo metu buvo medikų globoje.

Azerbaidžano sostinėje Baku praėjusį savaitgalį vykęs Europos čempionato startas Kauno klubo „Karys“ trenerio Gedimino Varkalos auklėtinei nebuvo labai sunkus – iki pat finalo I.Mikštaitė (svorio kategorija iki 65 kg) ėjo nepalikdama varžovėms jokių vilčių.

Pirmąsias dvi kovas su ukrainiete Anastazija Chrustalova ir bulgare Ivanka Deleva laimėjo nokautais. Jos pranašumas nekėlė abejonių ir pusfinalyje, kur buvo nugalėta švedė Cecilia Wallin.

Finale I.Mikštaitės laukė akistata su kita Lietuvos kovotoja G.Gudeliauskaite.

Būtent šiai jaunai ir ambicingai kovotojai I.Mikštaitė pralaimėjo šių metų Lietuvos čempionate.

Tad finalui ji buvo rimtai nusiteikusi ir nejautė, kad nugalėtoja nepaaiškės per pagrindinį kovos laiką – Ingai su lietuvėmis kovoti sunkiau nei su užsienietėmis.

Tačiau laukta dramatiška kova dėl Europos čempionės titulo baigėsi gerokai anksčiau. G.Gudeliauskaitė buvo diskvalifikuota, kai nokautavo varžovę neleistinu smūgiu į galvą.

Tęsti kovos medikai nebeleido, o pergalė buvo skirta I.Mikštaitei. Europos čempionės titulą susigrąžinusi kaunietė buvo išvežta į ligoninę. Tik atlikus būtinus tyrimus visi lengviau atsikvėpė – ji nepatyrė rimtesnės traumos.

Mikštaitė pergalės euforiją pajuto tik po kelių dienų, kai iš Baku grįžo namo ir sulaukė daugybės sveikinimų.

„Pergalės džiaugsmą pajutau ne tik todėl, kad vėl tapau stipriausia Europoje. Turbūt daug svarbiau yra tai, kad sugebėjau įveikti vidinius savo išgyvenimus, kad apskritai užlipau ant tatamio ir galėjau kovoti.

Kiekvienoje kovoje turėjau kovoti ne tik su priešininkėmis, bet ir su savo mintimis“, – pripažino I. Mikštaitė.

Sunkios mintys ją slėgė po nesėkmingai susiklosčiusio 2013 metų pasaulio čempionato, o dar labiau viską apsunkino netektis – prieš tris mėnesius Inga palaidojo tėvą.

Europos čempionė džiaugėsi, kad sunkus darbas treniruotėse ir treneris G.Varkala jai padėjo atsitiesti.

„Mes su treneriu esame labai darni komanda ir gerai suprantame vienas kitą“, – sakė I.Mikštaitė. Ji vis dažniau pasvarsto, kad ateina metas trauktis iš didžiojo sporto, bet priimti tokio sprendimo neskuba: „Jaučiu, kad dar galiu kovoti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.