EUROLYGA 2023

R. Navardausko komandos lyderis paliko „Tour de France“

Ramūnui Navardauskui „Tour de France“ lenktynėse teks rasti naują tikslą, nes iš varžybų jau pasitraukė „Garmin“ lyderis amerikietis Andrew Talansky.

„Garmin“ lyderis A.Talansky pasitraukė iš lenktynių.<br>AP nuotr.
„Garmin“ lyderis A.Talansky pasitraukė iš lenktynių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-18 11:16, atnaujinta 2018-02-11 21:41

„Tour de France“ aukų sąrašas dar pailgėjo.

Prestižiškiausiose pasaulio daugiadienėse lenktynėse visi „Garmin“ dviratininkai vakar jautėsi lyg našlaičiai, nes iš varžybų jau pasitraukė JAV komandos lyderis A.Talansky.

25-erių amerikietis dar prieš 12-ojo etapo startą pranešė, jog negali toliau dalyvauti lenktynėse.

„Man plyšta iš skausmo širdis. „Tour de France“ turėjo būti viso šio mano sezono viršūnė, nes komanda mane čia ypač palaikė, – neslėpė nusivylimo A.Talansky. – Tikėjausi, kad poilsio diena leis man atsigauti. Padariau viską, ką galėjau trečiadienio etape, bet galiausiai visko man jau perdaug“.

Nuo pat „Tour de France“ pradžios ne kartą griuvęs ant žemės „Garmin“ lyderis dar kartą atsidūrė ant asfalto, kai dar penktadienį milžinišku greičiu skriejo į 7-ojo etapo finišą.

A.Talansky tuomet rimtai susižeidė nugarą ir alkūnę, tačiau kęsdamas skausmus didvyriškai tęsė lenktynes. Prasidėjus kalnų etapams „Garmin“ lyderiui buvo vis sunkiau varžytis su kitais favoritais, o 11-ąjį etapą trečiadienį jis jau baigė paskutinis, vos tilpęs į numatytą laiko limitą.

Nuvažiavęs 100 km amerikietis atsiliko nuo pagrindinės grupės, o dar po 20 km visiškai sustojo šalikelėje. Organizatoriai net pranešė, jog A.Talansky jau pasitraukė iš lenktynių, tačiau po diskusijos su „Garmin“ vadovais dviratininkas vėl sėdo ant dviračio ir verkdamas vienui vienas toliau mynė į finišą.

Tikėdamasis tęsti lenktynes amerikietis privalėjo atsilikti ne daugiau kaip 37 minutes nuo etapo nugalėtojo. Galiausiai A.Talansky 11-ojo etapo finišą pasiekė, pralaimėjęs 32 minutes prancūzui Tony Gallopinui ir sulaukęs audringų žiūrovų plojimų, bet visos jo pastangos pasirodė beprasmės.

„Norėjau baigti šį etapą dėl komandos. Ji taip pasitikėjo ir tiek vilčių siejo su manimi „Tour de France“ lenktynėse, jog paprasčiausiai negalėjau taip baigti“, – aiškino A.Talansky.

JAV dviratininkas važiavo į Prancūziją, neslėpdamas didelių ambicijų.

„Tour de France“ maratono išvakarėse A.Talansky triumfavo „Tour de Dauphine“ lenktynėse, kurių nugalėtojai vėliau dažniausiai laimi ir „Tour de France“.

Generaline „Tour de France“ repeticija vadinamų lenktynių paskutiniajame etape kalnuose „Garmin“ lyderis kiek netikėtai aplenkė ir titulą gynusį britą Christopherį Froome'ą, ir ispaną Alberto Contadorą, todėl neatsitiktinai buvo suteikęs daug vilčių savo gerbėjams.

„Garmin“ atstovaujantis R.Navardauskas neslėpė, jog „Tour de France“ lenktynėse jam iki šiol taip pat buvo skirtas A.Talansky ginklanešio vaidmuo.

„Mano darbas – padėti Andrew lygumose, kur dideli greičiai, stiprūs vėjai, pavojingi posūkiai. Turiu stengtis, kad mūsų lyderis kuo mažiau išeikvotų jėgų lygumose ir išsilaikytų tarp lyderių. Tokį darbą komandoje atliekame keturiese“, – „Elta“ agentūrai prieš keletą dienų aiškino vienintelis „Tour de France“ keliais šįmet važiuojantis Lietuvos dviratininkas.

Ir jam, ir kitiems buvusiems „Garmin“ lyderio ginklanešiams dabar teks lenktynėse rasti naują tikslą.

„Didžiuojuosi, ką čia jau nuveikėme, o mūsų komanda dar gali atlikti didelių dalykų, nes šie vaikinai yra neįtikėtinai stiprūs. Grįšiu namo ilsėtis, bet toliau stebėsiu lenktynes ir palaikysiu juos kiekvieną dieną“ – sėkmės komandos draugams linkėjo A.Talansky.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.