EUROLYGA 2023

Lietuvos irkluotojams talkinantis italas regi olimpinį auksą

Trečiadienį į Lietuvą atskrido šalies irklavimo rinktinės konsultantas italas Gianni Postiglione. Per savaitę jis ketina su Lietuvos sportininkais ir treneriais aptarti treniruočių grafikus bei pasidalinti savo žiniomis seminaruose.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2014, 7:33 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:07 PM

Dukart geriausiu pasaulio irklavimo treneriu pripažintas G.Postiglione spaudos konferencijoje teigė, kad buvo sulaukęs pasiūlymų dirbti su Australijos, JAV, Kanados ir Prancūzijos sportininkais, bet pasirinkimą lėmė ne finansai, o noras dirbti iš širdies.

„Tai buvo emocinis sprendimas. Jeigu nėra vidinio ryšio, tai dirbti neįmanoma“, – sakė G.Postiglione.

Pasaulio čempionate Lietuvos irkluotojai liko be medalių. Trys įgulos užėmė ketvirtąsias vietas. Italijos specialistas, kuris yra Graikijos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris, analizavo lietuvių pasirodymą ir vylėsi, kad rezultatai kitame čempionate bus geresni.

„Labai sunku yra visą laiką laimėti medalius. Moterų porinė dvivietė negalėjo pilnai pasiruošti čempionatui, nes Donata Vištartaitė turėjo nugaros traumą, vaikinai taip pat liko per plauką nuo medalių. Tai parodo, kad visada reikia laikytis plano ir niekada neatsipalaiduoti. Reikia, kad viskas būtų daroma pagal programą, bet tai sudėtinga, nes gyvenime yra daug kitų dalykų. Šiemet buvome ketvirti, kitąmet, tikiuosi, kad būsime pirmi“, – pasakojo G.Postiglione.

Po Londono olimpinių žaidynių Lietuvos komandą konsultuoti pradėjęs italas pabrėžė, kad svarbiausias jo darbo tikslas – Rio de Žaneiro olimpiada.

„Tikiuosi, kad pasieksime savo tikslą ir laimėsime aukso medalį olimpinės žaidynėse“, – vylėsi G.Postiglione.

„Mūsų įgulų rezultatai pakankamai stabilūs. Yra pasaulio čempionų, kurie po metų nepateko net į finalą, o mes patenkame į ketvertuką ir išlaikome stabilius, aukštus rezultatus. Tikimės, kad dabar pavyks tuos rezultatus pagerinti“, – pridūrė Lietuvos irkluotojų treneris Mykolas Masilionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.