EUROLYGA 2023

Vilniaus sporto festivalis kviečia pakilti nuo sofos

Jaučiatės smarkiai aptingęs, o sąnariai pajudėjus traška? Vadinasi, šis savaitgalis kaip tik jums, nes Vilnius dviem dienoms tapo šalies sporto sostine.

Sporto festivalio Vilniuje akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Sporto festivalio Vilniuje akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 4, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:34 PM

Nuo šeštadienio ryto Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidėjo renginys skambiu pavadinimu – Vilniaus sporto festivalis, - rašo "Lietuvos ryto" dienraščio priedas "Sostinė".

Jame žiūrovai ne tik išvys daugybę sportininkų, galiūnų varžybų profesionalų, bet ir iš arti susipažins su sporto mokyklų ir klubų veikla ar galės sužinoti, kokią ir kaip reikėtų rinktis avalynę sportui.

„Tai didžiausias sporto renginys po uždaru stogu Lietuvoje, – sakė Vilniaus sporto festivalį organizuojančios viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas. – Kadangi festivalis išsiplėtė tiek, kad mums prireikė labai didelių patalpų, turėjome persikelti į „Litexpo“ parodų rūmus, nes tai vienintelė vieta Vilniuje, kur galima rengti tokio masto renginį.“

Išplėtė tradicinę mugę

Vilniaus sporto festivaliui šie metai – debiutiniai, nes jis vyks sujungus kitus du žinomus renginius.

Vilniečiai ketverius metus mielai lankydavosi sostinės sporto mugėje, o prie jos dabar prisijungė ir Žydrūno Savicko turnyras „Savickas Classic“.

„Mums patiems buvo patogiau sujungti renginius, – sakė M.Paulauskas. – Po vienu stogu susirinks daugybė žmonių. Visiems yra ką veikti, ką pamatyti. Manau, kad tai vykęs sprendimas.“

Manoma, kad Vilniaus sporto festivalis sulauks apie 20 tūkstančių lankytojų.

Vien registruotų dalyvių – 3 tūkstančiai.

Jeigu renginys pasiteisins, jis vyks kasmet.

Ir vaikams, ir suaugusiesiems

Vilniaus sporto festivalio organizatoriai daug dėmesio skiria vaikams. Būtent čia tėvai gali juos atsivesti ir apžiūrėti būrelius, kuriuos galima lankyti po pamokų. Festivalyje suaugusieji irgi atras ką pamatyti ir ką nuveikti.

„Jogos klubus siūlyčiau suaugusiesiems, nes vaikams reikia vietų, kur galima labiau išlieti energiją.

Yra kovos menų būreliai. Karatė ar aikido visada galima mokytis ir suaugusiajam, nors yra ir vaikų grupės. Gali lankytis ir visa šeima, – pasakojo M.Paulauskas. – Trikovė, penkiakovė, futbolas – visos mokyklos lauks ir vaikų, ir suaugusiųjų.“

Vilniaus sporto festivalį organizatoriai skirsto į kelias dalis.

Bene daugiausia dalyvių tikimasi sulaukti sporto klubų ir mokyklų zonose. Čia naujus žmones prisivilioti mėgins per 120 sporto klubų.

Savo auditorijos laukia ir sporto prekių kompanijų paroda. Atvykusieji bus supažindinti su naujausiais produktais, sulauks patarimų renkantis sportinę aprangą.

Stipruoliai rodys jėgą

Ar trokštantieji rimtų reginių turės ką veikti?

„Vienoje salėje vyks „Savickas Classic“ varžybos“, – intrigavo M.Paulauskas.

Vilniaus sporto festivalyje žiūrovai išvys pasaulio ir galiūnų varžybas, į kurias atvyks vieni garsiausių šios sporto šakos atstovų.

Tarp jų – ir daugkartinis Lietuvos ir pasaulio galiūnų čempionato bei prestižinių „Arnold Strongman Classic“ varžybų laimėtojas Ž.Savickas.

Jėgą demonstruos ir kiti lietuviai – su šalies rinktine 2008 metais pasaulio čempionu tapęs Vidas Blekaitis bei Saulius Brusokas.

Jiems iššūkį mes žinomi sportininkai iš viso pasaulio.

„Tai nebus vien galiūnų rungtynės. Vyks muai tai kovos, imtynės, rankų lenkimas, jėgos trikovė. Viskas, kas susiję su sunkiu vyrišku sportu.

Tai bus stipruolių salė“, – teigė M.Paulauskas.

Pristatys ir naująjį tenisą

Vilniaus sporto festivalyje taip pat veiks dvi konferencijų salės, kuriose sporto mėgėjai galės pasisemti žinių.

Vienoje salių jogos profesionalai ne tik suteiks informacijos, bet ir parodys, kaip atlikti įvairius pratimus.

Siekiantys įkvėpimo galės išgirsti lenktynininko Benedikto Vanago, stuburo chirurgo Jono Girskio ar albumo „Neregėta Lietuva“ autoriaus Mariaus Jovaišos pasakojimus.

„Visi jie kalbės apie sporto įtaką gyvenimui“, – sakė M.Paulauskas.

Turės ką pasiūlyti ir legendinis Lietuvos krepšininkas Šarūnas Marčiulionis. Jis pristatys ispaniškai kalbančiose valstybėse išpopuliarėjusį vadinamąjį „padelio“ tenisą.

Bus pastatyta didžiulė aikštelė ir dvi dienas vyks čempionatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.