EUROLYGA 2023

Iš aukštikalnių nusileidusi Rūta Meilutytė pasiilgo varžybų

Trumpam sugrįžusi į Lietuvą Rūta Meilutytė vėl ners į baseiną, nes ruošiasi pasaulio plaukimo čempionatui 25 metrų baseine Katare.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pagerbime dalyvavo Rūta Meilutytė ir kiti jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge sėkmingai pasirodę atletai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pagerbime dalyvavo Rūta Meilutytė ir kiti jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge sėkmingai pasirodę atletai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Oct 22, 2014, 6:25 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 1:32 AM

„Labai laukiu varžybų. Noriu pasitikrinti jėgas, nes jaučiu, jog kūnui to reikia. Noriu pabėgti nuo treniruočių ir tuo pačiu gerai pasiruošti olimpiadai“, – sakė 17-metė plaukikė.

R.Meilutytė turės progą numalšinti varžybų alkį ir kovoti dėl apdovanojimų, kurių šiemet ir taip netrūko.

Jaunimo olimpinėse žaidynėse rugpjūtį Kinijos mieste Nandzinge Rūta iškovojo du aukso medalius 50 ir 100 metrų krūtine rungtyse.

Būtent dėl šių titulų plaukikė trečiadienį parskrido iš Anglijos į Vilnių, kad sudalyvautų Lietuvos tautinio olimpinio komiteto rengtame jaunųjų sportininkų ir jų trenerių pagerbime.

R.Meilutytė šiemet yra iškovojusi ir Europos čempionato 50 metrų krūtine auksą, kurį pagriebė iš žaidynių Kinijoje nuskridusi tiesiai į Berlyną.

Rugsėjį R.Meilutytė porą dienų dalyvavo komerciniame plaukimo renginyje Singapūre, o spalį praleido tris savaitės Pietų Prancūzijos aukštikalnėse.

Pirėnų kalnuose įsikūrusiame Pierre'o de Coubertino sporto komplekse 17-metė plaukikė klojo pamatus būsimiems startams.

„Labai geri įspūdžiai - ten labai gražu. Buvo smagu pakeisti aplinką po visų kelionių ir šurmulio. Galima buvo susitelkti treniruotėms ir tai man labai patiko, – pasakojo R.Meilutytė. – Aukštikalnėse sunkiau plaukti. Pirmą savaitę reikėjo įprasti, nes sunkiau kvėpuoti. Tačiau įpratus, viskas buvo gerai.“

Aukštikalnėse R.Meilutytė treniravosi pirmą kartą. Tai buvo pasirengimo 2016 metų olimpinėms žaidynėms dalis – 6 mln. gyventojų turinčio Rio de Žaneiro kai kurios teritorijos yra kelis šimtai metrų virš jūros lygio.

Artimiausias R.Meilutytės taikinys yra pasaulio čempionatas 25 m baseine Dohoje.

Kataro sostinėje gruodžio 3-7 dienomis varžybose trumpajame baseine Rūta gins pasaulio čempionės titulus, pelnytus 2012 metais planetos pirmenybėse Stambule.

„Tuomet ji buvo nauja asmenybė plaukime, žmonės ją pažinojo tik kelis mėnesius (po Londono olimpinių žaidynių, – red.). Dabar ji yra stabili pasaulio plaukikė“, – priminė į Vilnių plaukikę atlydėjęs treneris Jonathanas Ruddas.

„Norėčiau Katare pagerinti asmeninius rekordus, – sakė R.Meilutytė. – Jaučiu, kad galiu tai padaryti. Šiais metais retai varžiausi trumpame baseine, todėl bus įdomu.“

Prieš pasaulio čempionatą R.Meilutytė dar ketina startuoti pasaulio taurės etapuose Japonijoje ir Singapūre.

Lietuvių kraitis Nandzinge

R.Meilutytė su treneriu J.Ruddu iš Londono į Lietuvą sugrįžo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto renginiui, skirtame pagerbti jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge sėkmingai pasirodžiusius sportininkus.  

Žaidynėse Kinijoje rugpjūčio pabaigoje mūsų šalies atletai iškovojo 8 apdovanojimus: tris aukso (vieną krepšininkų trijulių varžybose ir du R.Meilutytės), du sidabro (plaukiko Povilo Strazdo ir kanojininko Vadimo Korobovo) ir trys bronzos (penkiakovininko Dovydo Vaivados ir du tenisininkės Akvilės Paražinskaitės).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.