EUROLYGA 2023

Karatistas Vytautas Cėpla pergalių siekia ir laboratorijoje

Ryte į laboratoriją, vakarop – į salę. Kiokušin karatė kovotojas Vytautas Cėpla ruošdamasis lapkričio 8-9 dienomis Kaune vyksiančiam Europos absoliučios svorio kategorijos čempionatui mokslinį darbą derina su treniruotėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Oct 23, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:42 PM

Žavėjosi filmų žvaigžde

1998-aisiais kaip ir daugelis jo amžiaus berniukų 13-metis Vytautas žavėjosi kovinių filmų žvaigžde Jeanu Claude'u van Damme'u. Lyg tyčia tuomet laikraštyje pamatė skelbimą, kviečiantį išbandyti kiokušin karatė treniruotes.

„Prieš tai žaidžiau futbolą, bet prisižiūrėjus kovinių filmų vis norėjosi išmokti rytų kovos menų. Pamatęs skelbimą nusprendžiau pabandyti ir užsikabinau“, - prisiminė V.Cėpla.

Per 16 metų karjerą jis buvo padaręs pusmečio pertrauką. 2004-aisiais, kai atvyko į studijuoti chemijos į Vilniaus universitetą vaikinas baiminosi, kad sporto nepavyks suderinti su rimtomis studijomis.

„Bet tuomet nuėjau į varžybas ir vėl stipriai užsimaniau sportuoti. Grįžau. Tiesiog pajutau, kad užteks laiko ir mokslui, ir sportui“, - pasakojo sportininkas.

Pirmenybė - mokslui

Bakalauro ir magistro studijas VU baigęs sportininkas nuo 2010-ųjų Fizinių ir technologijos mokslų centre studijuoja doktorantūrą.

Kitų metų pradžioje karatistas ginsis daktaro disertaciją.

Dieną sportininką galima sutikti dirbantį laboratorijoje arba prie mokslinio darbo, o vakare – treniruočių salėje. Taip jis derina pasiruošimą Europos čempionatui ir mokslinę veiklą.

„Man prioritetas yra mokslas ir darbas, o karatė – toks daugiau laisvalaikio užsiėmimas, kuriam taip pat skiriu nemažai laiko“, - aiškino V.Cėpla.

Šiuo metu sportininkas dirba nanoinžinerijos skyriuje, todėl ir ateitį norėtų sieti ne su tradicine chemija, bet su moderniaisiais mokslais, kur susijungia chemija, fizika ir biologija.

Nori įgyti patirties

V.Cėpla savo kolekcijoje turi tris Europos čempionato pagal svorio kategorijas (iki 80 kg) sidabro medalius ir tiek pat bronzos.

Kaune vyksiančiose pirmenybėse jo tikslas – dar kartą išbandyti jėgas absoliučios svorio kategorijos varžybose. Galimybė pakovoti su sportininkais iš kitos svorio kategorijos būtų naudinga patirtis prieš Japonijoje vyksiantį pasaulio čempionate. Žemyno pirmenybės Kaune bus vienas iš kitų metų spalį vyksiančio pasaulio čempionato atrankos etapų.

Vieni pavojingiausių varžovų lietuviui – tituluotasis bulgaras Valerijus Dimitrovas ir rumunas Marius Ilas. Su pastaruoju V.Cėpla turi nesuvestų sąskaitų.

„Tris Europos čempionato finalus esu jam pralaimėjęs tokiu nedideliu skirtumu, todėl norėtųsi šiose varžybose atsigriebti. Žinoma, jei teks susikauti“, - sakė sportininkas.

Kaune vyksiančiose varžybose sportininkai jaus ne tik didžiulį palaikymą, bet ir spaudimą.

„Palaikymas, gera savijauta, kad nereikės niekur važiuoti, savas klimatas, savos sienos, bet bus ir psichologinis spaudimas. Norėsis pasirodyti kuo geriau, o dauguma palaikančių norės prieiti. Ir tas šiek tiek blaško. Todėl norisi apsiriboti, kad tas blaškymas būtų kuo mažesnis“, - sakė V.Cėpla.

Europos kiokušin karatė čempionatą lapkričio 8-9 dienomis transliuos interneto televizija lrytas.tv, o įspūdingiausias akimirkas galėsite pamatyti lapkričio 16 d. per „Lietuvos ryto“ televiziją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.