EUROLYGA 2023

Lietuvos kovotojams nepavyko perkąsti bulgaro riešuto

Kaune baigėsi 2014 metų Europos kiokušin karatė čempionatas. Sekmadienio vakarą vykusiose absoliučios svorio kategorijos vyrų varžybose pirmąją vietą vėl iškovojo bulgaras Valerijus Dimitrovas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2014, 7:59 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:46 PM

Įspūdingiausias čempionato akimirkas galėsite pamatyti lapkričio 16 d. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Finale daugkartinis čempionas nugalėjo lietuvį Andrių Draugelį. Pakeliui į lemiamą dvikovą V.Dimitrovui teko įveikti dar tris lietuvius. Pirmajame etape bulgaras tik po pratęsimo palaužė Antaną Klibavičių, po to įspūdingu veiksmu įveikė Domą Sutkų, o pusfinalyje vėl tik per pratęsimą nugalėjo Vytautą Cėplą.

D.Sutkus pirmajame etape įveikė rumuną Soriną Buciumaną, o V.Cėpla pakeliui į pusfinalį nugalėjo lenką Mareką Odzeniaką ir azerbaidžanietį Salahatą Hasanovą.

A.Draugelis pirmajame etape nepaliko vilčių švedui Simonui Palssonui, vėliau nugalėjo ukrainietį Oleksandrą Bazą, trečiojoje kovoje patiesė varžovą iš Ispanijos, o pusfinalyje palaužė kitą lietuvį Valdemarą Gudauską. Šis Lietuvos rinktinės narys tapo vienos didžiausių staigmenų autoriumi, kai antrajame etape po 2 pratęsimų nugalėjo kitą lietuvį – Edgardą Sečinskį. Teisėjams paskelbus verdiktą V.Gudauskas kurį laiką negalėjo patikėti savo pergale ir žiūrėjo į teisėjus susiėmęs už galvos.

E.Sečinskis pirmajame etape be didesnio vargo įveikė Izraelio atstovą Glebą Uvarovą.

Po finalo A.Draugelis nebuvo itin nusivylęs, nors apgailestavo, kad nepavyko rimčiau pasipriešinti tituluotam bulgarui.

„Į finalo kovą ėjau įgyti patirties ir įsitikinti, ar jis tikrai toks nenugalimas. Deja, kova vyko taip, kad lyg ir žinai, ką turi daryti, bet kažkodėl nepavyksta. Sportininkams kartais pasitaiko tokia būsena. Reikia su ja susitvarkyti, bet man šį kartą nepavyko“, - analizavo savo kovą lietuvis.

Tuo metu V.Dimitrovas dėl dar vieno titulo ypatingai nedžiūgavo, bet pripažino, kad kovoti nebuvo lengva. Bulgarui Kaune bene pirmą kartą pastaraisiais metais teko susidurti su gana rimtais iššūkiais.

„Sunkios buvo pirmoji dvikova ir pusfinalis, - taip V.Dimitrovas išskyrė A.Klibavičių ir V.Cėplą. – Pirmasis varžovas buvo aukštesnis, sunkesnis, o trečiasis – labai patyręs“.

Klausimą apie savo ateities planus, daugkartinis čempionas pasitiko su šypsena.

„Man patinka tai, ką darau. Kol sekasi gerai, nėra reikalo trauktis“, - lengvesnio gyvenimo varžovams nežadėjo čempionas.

Europos čempionate Kaune dalyvavo 346 sportininkai, juos atlydėjo gausus būrys trenerių, tačiau lietuviams pavyko puikiai susitvarkyti su organizaciniais rūpesčiais.

„Sunku save vertinti, bet dvi dienas viskas vyko laiku. Tai reiškia, buvome gerai pasirengę ir viską pavyko padaryti tinkamai. Galime turėti sau priekaištų nebent dėl to, kad nelaimėjome daugiau medalių“, - po baigiamųjų kovų šypsojosi Europos čempionato organizacinio komiteto pirmininkas, Lietuvos kiokušin karatė federacijos Garbės prezidentas Romas Vitkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.