EUROLYGA 2023

Edita Daniūtė: „Reikia atsisveikinti, kol dar nėra lygių“

Vėlų pirmadienio vakarą Vilniaus oro uoste sutikta Edita Daniūtė juokdamasis rankomis dengėsi veidą, pamačiusi į save nukreiptas fotoaparatų blykstes. „Juk ką tik iš lėktuvo“, - pavargusi po ilgos kelionės šypsojosi šokėja. Ji grįžo iš paskutiniojo savo profesionalės karjeroje pasaulio čempionato. Iš Kinijos 35-erių E.Daniūtė parsivežė auksą, iškovotą su partneriu Mirko Gozzoli.

E.Daniūtė parsivežė pasaulio čempionato auksą.<br>T.Bauro nuotr.
E.Daniūtė parsivežė pasaulio čempionato auksą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2014-11-11 13:38, atnaujinta 2018-01-21 18:49

Kinijoje pora paskelbė apie karjeros pabaigą. „Mūsų amžius, kaip sportininkams, jau solidus. Partneriui bus 39-eri. Manau, pats laikas išeiti tuomet, kai visi atsimins gerus, o ne silpstant jėgoms.

Reikia atsisveikinti, kai nėra lygių, nes paskui bus vėlu. Visada atrodo, kad dar truputį gali, bet aš nusprendžiau, kad iki 40-ies yra geriausia atsisveikinti su parketu. Žinoma, pasirodymuose dar dalyvausiu, bet aktyvioje varžybinėje veikloje jau ne.

Pasiilgsiu to varžybų jausmo, kai varžaisi ir bet kurią sekundę viskas gali pakrypti kitokia linkme. Tas pergalės skonis po tiek adrenalino yra labai saldus“, - kalbėjo antrąjį pasaulio čempionės titulą profesionalų varžybose iškovojusi E.Daniūtė.

Prieš dvejus metus šokėja jau buvo paskelbusi apie karjeros pabaigą, tačiau pasikeitus aplinkybėms grįžo ant parketo.

„Mano partnerio šeimoje buvo sudėtinga situacija, jis nenorėjo keliauti, norėjo būti Italijoje. O aš turiu dukrytę ir man buvo sunku sutikti su tuo, kad treniruotumėmės tik Italijoje, o jis į Lietuvą neatvažiuotų.

Vėliau buvo peržiūrėtas mūsų tvarkaraštis, keliavimo galimybės ir man tas grafikas buvo daug priimtinesnis“, - aiškino E.Daniūtė.

Nors varžybos Nandzinge baigėsi lapkričio 2 dieną, sportininkė grįžo tik pirmadienį. Ji su partneriu Kinijoje dar vedė seminarus, dalyvavo šou pasirodyme, surengė treniruotes Kinijos rinktinei.

Nuo šiol Editos laukia, kaip pati sako, ramesnis etapas. Ji toliau dirbs savo šokių studijoje, treniruos ir teisėjaus profesionalų varžybose.

„Kiekvienas treneris tikisi, kad jo mokiniai seks jo pėdomis, kiekvienas tikisi išugdyti pasaulio čempionus. Tokia mūsų užduotis, jei treneris tokių svajonių neturi, jam net nereikia imtis šio darbo“, - šypsojosi E.Daniūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?