EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkės iškrito iš kelio į pasaulio čempionatą

Lietuvos rankininkės nebuvo lygiavertės varžovės Čekijos rinktinei.

Lietuvos rankininkės pasaulio čempionato atrankos grupėje užėmė antrąją vietą, bet nepateko į kitą etapą.<br>E.Černiausko nuotr.
Lietuvos rankininkės pasaulio čempionato atrankos grupėje užėmė antrąją vietą, bet nepateko į kitą etapą.<br>E.Černiausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Nov 30, 2014, 2:06 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:24 AM

Pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Olomouce lietuvės sekmadienį nusileido turnyro šeimininkėms ir favoritėms čekėms 27:33 (12:21). Čekijos rinktinė iškovojo vienintelį kelialapį į kitą atrankos etapą.

Mūsų šalies komanda lygiai žaidė tik rungtynių pradžioje. 5-ąją min. lietuvės pirmavo 4:3, tačiau po to čekės įmetė 8 įvarčius iš eilės ir įgijo solidų pranašumą 11:4. Lietuvos rinktinė įvarčių badą nutraukė tik 18-ąją min.

Paskui skirtumas tai padidėdavo, tai sumažėdavo, bet labai ženkliai nesikeitė. Čekijos rinktinės treneris Janas Bašny, atrodo, neabejojo teigiamu rezultatu ir leido žaisti visoms savo auklėtinėms.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė 9 įvarčius įmetusi Laima Bernatavičiūtė. Diana Šatkauskaitė pelnė 6 įvarčius, Daiva Būtėnaitė – 4, Gabija Vidūnaitė ir Audinga Kniubaitė – po 3, Simona Kazlauskaitė – 2.

Lietuvos rankininkės labai prastai mėtė baudinius. Nuo 7 metrų linijos lietuvės taikliai atakavo tik kartą iš 4 bandymų.

Čekijos ekipoje labiausiai pasižymėjo Hana Kutlvašrova, Michaela Hrbkova (po 6 įvarčius), Katerina Keclikova ir Kristyna Salčakova (po 5).

Lietuvos rinktinė trijų komandų turnyre surinko 2 taškus ir užėmė antrąją vietą. Šeštadienį lietuvės nugalėjo azerbaidžanietes 35:29 (23:15).

Grupės nugalėtoja tapusi Čekijos komanda penktadienį Azerbaidžano ekipą sutriuškino 38:26 (15:16).

Čekės gavo teisę žaisti pasaulio čempionato atrankos turnyro atkrintamajame etape, kuris bus surengtas kitų metų birželį. Atkrintamajame etape taip pat kovos kitų trijų grupių nugalėtojos ir 14 komandų, kurios šių metų gruodį varžysis Europos pirmenybėse Vengrijoje ir Kroatijoje. Pasaulio čempionatas vyks 2015 metų gruodį Danijoje.

Lietuvos rinktinė kitas rungtynes žais 2015 metų rudenį, kai prasidės 2016 metų Europos čempionato atrankos varžybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.