EUROLYGA 2023

Laidoje „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ - dėmesys ir kūnui, ir protui

Į Lietuvą grįžta legendinės moksleivių estafečių varžybos „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“. Nuo sausio 31 dienos kiekvieną šeštadienį 11 val. dėl stipriausiųjų vardo Vilniuje varžysis moksleiviai iš visos Lietuvos.

Pirmoji varžybų „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ laida jau nufilmuota.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pirmoji varžybų „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ laida jau nufilmuota.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė („Lietuvos rytas“)

Jan 10, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:24 PM

„Azarto bus“, – tikino Gintarė Valaitytė. Muzikos grupės „ŠarkA“ narė ves po 30 metų į televizijos eterį grįžusias varžybas. Jas transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

„Visi pastebime, kad moksleivių aktyvumas yra sumažėjęs. Mano kartos žmones buvo sunku prikviesti iš kiemo, o dabar vaikus sunkiau išvaryti į kiemą. Visi domisi kompiuteriu.

Nemanau, kad varžybų, skatinančių vaikų aktyvumą, gali būti per daug“, – teigė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Ir kūnui, ir protui

Estafetėse varžysis penktų–šeštų klasių moksleiviai iš 42 Lietuvos mokyklų. Pirmajame sezone žiūrovai išvys 14 laidų. Kiekvienoje dalyvaus trys mišrios komandos, sudarytos iš 12 narių.

Komandos turės įveikti penkias sportines ir dvi logines užduotis.

Po atkrintamųjų varžybų vyks pusfinalio ir finalo etapai.

Loginių užduočių klausimai bus susiję su olimpiniu judėjimu: olimpinėmis žaidynėmis, rungtimis, olimpiečiais.

Fizinės rungtys buvo parengtos konsultuojantis su sporto pedagogais, profesionaliais sportininkais, specialistais.

Į varžybas užsiregistravusių mokyklų buvo tiek daug, kad organizatoriams teko traukti burtus. Buvo siekiama išplėsti renginio geografiją, kad dalyviai būtų ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų, bet ir iš provincijos.

Dalyvaus sportininkai

Kiekvienos laidos metu garsūs Lietuvos sportininkai pristatys įvairias sporto šakas.

Pirmojoje laidoje dalyvaus olimpinė čempionė D.Gudzinevičiūtė.

„Vaikams reikia matyti pavyzdį, nes sportininkams iškovojus pergalę padidėja ir vaikų susidomėjimas šiuo sportu. Pavyzdžiui, dabar visi nori eiti į baseiną, nes mato Rūtą Meilutytę“, – sakė D.Gudzinevičiūtė.

Antrojoje laidoje šiuolaikinę penkiakovę pristatys olimpinis prizininkas Edvinas Krungolcas. Projekte turėtų dalyvauti ir olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna.

„Kalbėjau su V.Alekna, jis labai nori prisidėti prie tokios veiklos. Sakė, kiek galės, tiek dėmesio skirs jaunimui, prašė jo nepamiršti“, – pasakojo projekto globėjas premjeras Algirdas Butkevičius.

Tapo varžybų nugalėtoja

Varžybas vesianti G.Valaitytė, būdama moksleivė, pati ne kartą dalyvavo varžybose „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“.

„1995-aisiais su klase dalyvavome Vilniuje vykusiose varžybose ir laimėjome.

Labai gerai atsimenu tą dieną, kai kabino medalį, įteikė diplomą. Labai džiaugiuosi, kad buvau pakviesta tapti laidos vedėja ir kad šis projektas atgimsta televizijos eteryje.

Rungsis miestas su miestu, rajonas su rajonu, kurortas su kurortu. Džiaugiuosi, kad vaikai bus skatinami daugiau sportuoti“, – kalbėjo iš Mažeikių kilusi G.Valaitytė.

Nėra vietos patyčioms

Penkeriose olimpinėse žaidynėse dalyvavusi D.Gudzinevičiūtė 2000-aisiais Sidnėjuje lipo ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio.

LTOK vadovė patikino, kad sportas jai įskiepijo daugelį vertybių.

„Sportas lavina tokias savybes kaip pagarba varžovui, komandos draugui. Tokios vaikų estafetės rungtys ne tik stiprina kūną, bet ir ugdo dvasią, kitas savybes, kurios gyvenime pravers.

Sportas išmokė gerbti savo artimą, neskirstyti žmonių pagal tautybę, rasę, nes jeigu gauni į kaulus, nėra svarbu, kokia kalba varžovas kalba arba kokios odos spalvos jis yra. Tarp sportuojančių vaikų tokių dalykų kaip patyčios nėra“, – patikino buvusi sportininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.