EUROLYGA 2023

Sartų žirgų lenktynėse startuos 71 ristūnas

Juos vadelios 28 geriausi Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Norvegijos sportininkai.

Sartų žirgų lenktynėse startuos 71 ristūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sartų žirgų lenktynėse startuos 71 ristūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:38 PM

Juos vadelios 28 geriausi Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Norvegijos sportininkai.

Lenktynių programoje devyni važiavimai, iš jų trys – tarptautiniai.

Daugiausiai – net 44 ristūnus – į „Sartų 2015“ šventę delegavo respublikinė lenktyninių žirgų lyga, 15 – Lietuvos ristūnų sporto asociacija. Aštuonis žirgus atsiveš Latvijos, o keturis – Estijos sportininkai.

Didžiausią 46 žirgų kaimenę lenktynėse sudarys Amerikos ristūnų veislės žirgai. Dusetose žvengs 15 prancūzų ir devyni rusų ristūnai.

15 ristūnų į Sartus atsiveš Vilniaus rajono žirgų augintojai. Tik dviem mažiau – Ukmergės žirgų mylėtojai. Latvijos sportininkai rungtyniaus pasikinkę aštuonis žirgus, uteniškiai – septynis, varėniškiai – penkis, po keturis į ledo taką išleis Panevėžio ir Alytaus rajonų bei Estijos sportininkai, po tris – Širvintų ir Lazdijų, du – kuklūs varžybų šeimininkai zarasiškiai.

Iš 28 vadeliotojų gausiausia Vilniaus, Ukmergės ir svečių iš Latvijos delegacija, savo gretose turinti po penkis patyrusius sportininkus. Po tris sportininkus atstovaus Alytaus, Utenos ir Panevėžio rajonams, po du – Varėnos, Zarasų, Širvintų ir Estijos delegacijoms, po vieną – Lazdijų rajonui ir Norvegijai.

Vyriausias iš sportininkų – ukmergiškis Edvardas Vinskus, liepą švęsiantis garbingą 65-mečio jubiliejų, o jauniausieji lenktynių dalyviai – 23-ejų metų latvė Amanda Straujupė ir penkioliktus įpusėjęs dar vienas ukmergiškis Dainius Perednikas.

„Pernai Sartų žirginio sporto šventėje žiūrovai gėrėjosi 68 ristūnais, šiemet jų bus trimis daugiau, – primena daugiausia ristūnų į Dusetas delegavusios respublikinės lenktyninių žirgų lygos direktorius Vidmantas Isoda. – Taigi, nusistovėjo beveik vienodas, mažai tekintantis lenktyninių žirgų skaičius, kuris šiai žiemos žirginio sporto šventei, sakyčiau, yra optimalus.“

Praėjusiais metais uteniškis Egidijus Gudonis su „Rodney Augustino“ žirgu pasiekė naują trasos rekordą, 1609 metrų distanciją nuskrieję per 2 min. 0,775 sek.

„Apie naujus rekordus svajoja ne vienas. Pirmiausia – tas pats E. Gudonis su tuo pačiu „Rodney Augustinu“, kuris, nors ir pasiekęs solidžią sportiniam žirgui 11 metų brandą, tebėra stebėtinai greitas ir veržlus“, – sake V. Isoda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.