EUROLYGA 2023

Druskininkai šeštadienį tapo Lietuvos žiemos sporto sostine

Druskininkus šeštadienį užplūdo žiemos sporto mėgėjai – čia vyksta antrasis „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis. Jame sau mielą pramogą gali rasti įvairaus sportinio pasirengimo sporto mėgėjai – nuo žengiančių pirmuosius žingsnius iki profesionalų.

Druskininkuose šeštadienį žmonės aktyviai leido laiką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Druskininkuose šeštadienį žmonės aktyviai leido laiką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2015, 9:47 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:22 AM

Antrus metus rengiamas festivalis populiarina sportą ir fizinį aktyvumą šaltuoju metų laiku. Renginio lankytojai gali išbandyti daugybę skirtingų žiemos sporto šakų, pramogų ir rungčių, pritaikytų visoms amžiaus grupėms.   Pernai pirmoji žiemos sporto šventė buvo surengta Ignalinoje ir sutapo su Sartų žirgų lenktynėmis, todėl šiemet buvo nuspręsta išvengti kaktomušos. Sprendimas „LTeam“ festivalį kasmet rengti vis kitame šalies mieste buvo priimtas jau anksčiau.

Festivalis Druskininkuose buvo pradėtas atidarymo švente Vilniaus alėjoje – uždegta simbolinė renginio ugnis. Tai padarė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Jie apgailestavo, kad Druskininkuose nėra sniego, todėl slidininkai gali varžytis tik dengtoje „Snow arenoje“.

„Kitąkart pasitaisysime“, – juokavo meras.

Tarp žiemos festivalio svečių buvo ir Baltarusijos olimpinio komiteto delegacija.

Varžybos vyko įvairiose kurorto vietose.

Pramogų aikštėje startavo olimpinės mylios (1988 metrų), simbolizuojančios Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atkūrimo metus, bėgimas, o geriau pasirengę bėgikai stojo prie 5 ir 10 km bėgimo starto linijos.

Taip pat surengtas ir šiaurietiškojo ėjimo žygis.

Ledo ritulio pramogos, akmenslydžio, dailiojo ir greitojo čiuožimo trumpuoju taku  buvo surengtos ant užšalusio ežero ledo.

Dėl orų teko keisti tik slidinėjimo varžybų grafiką. Tikintis, kad pasnigs, buvo ketinama pakviesti slidininkus įveikti olimpinę mylią prie dviračių tako per Nemuną, tačiau nesulaukus sniego slidinėjimas buvo perkeltas į „Snow areną“, kur vyko ir kalnų slidinėjimo varžybos.

Prie Druskininkų pasididžiavimo – „Snow arenos“ – visą dieną skambėjo muzika ir kūrė dalyviams pakilią nuotaiką.

Festivalio metu įvyko ir Lietuvos mokyklų žiemos žaidynių finalas – susirungė keli šimtai moksleivių iš visos Lietuvos. Moksleiviai varžėsi slidinėjimo, kalnų slidinėjimo ir snieglenčių rungtyse.

„Sudarėme galimybę festivalyje dalyvauti visiems norintiems moksleiviams. Mokyklas labai nudžiugino toks sprendimas, jos aktyviai registravosi į varžybas, nes ne kasdien pasitaiko galimybė varžytis „Snow arenoje“, – sakė Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

„Festivalis suteikia puikią progą nemokamai išbandyti galybę žiemos sporto rungčių, tad yra patrauklus tiems, kurie nori pradėti sportuoti žiemą ir būti fiziškai aktyvesni, bet nedrįsta žengti pirmo žingsnio, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas. – Be to, festivalio metu surengtas Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos sporto rungčių finalas daugelį paskatino atvykti ir palaikyti jo dalyvius. Pagaliau sporto gerbėjai turi progą išvysti daugelio geriausių Lietuvos žiemos sporto šakų sportininkų pasirodymus ir grožėtis jų talentu.

Festivalio naudą pajus ir verslas. Kadangi esame kurortas, net 70 proc. Druskininkų miesto bendruomenės vienaip ar kitaip susijusi su į kurortą atvykstančių svečių aptarnavimu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.