EUROLYGA 2023

Kiokušin karatė kovotojai aiškinosi, kas vyks į Varšuvą

Balandžio 17-18 dienomis Varšuvoje vyksiančiame Europos kiokušin karatė čempionate dalyvaus

Sportininkai dalyvavo atrankos stovykloje Trakuose.<br>A.Barzdžiaus/LKKF nuotr.
Sportininkai dalyvavo atrankos stovykloje Trakuose.<br>A.Barzdžiaus/LKKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:22 AM

Lietuvos suaugusiųjų rinktinės galutinė sudėtis paaiškėjo po papildomos treniruočių stovyklos, kurią Lietuvos kiokušin karatė federacija surengė Trakuose.

Po paskutinio jėgų patikrinimo nuspręsta, kad į Varšuvą vyks Diana Mačiūtė (kata ir kumitė iki 55 kg), Rita Pivoriūnaitė (kata ir kumitė iki 55 kg), Rūta Brazdžionytė (iki 65 kg), Inga Mikštaitė (iki 65 kg), Brigita Gustaitytė (per 65 kg), Nora Vaznelytė (per 65 kg), Gintas Gervelis (kata), Raimundas Paškauskas (kata), Aivaras Dadura (iki 70 kg), Jonas Eimontas (iki 70 kg), Vytautas Cėpla (iki 80 kg), Justinas Kvietka (iki 80 kg), Valdemaras Gudauskas (iki 90 kg), Juras Sokolovas (iki 90 kg), Eventas Gužauskas (per 90 kg) ir Lukas Kubilius (per 90 kg).

Pasak Lietuvos rinktinės trenerio Pauliaus Klapatausko, išrinkti po du geriausius sportininkus visose svorio kategorijoje tuo pačiu metu buvo ir sunku, ir lengva.

„Smagu, kad yra iš ko rinktis – yra konkurencija, turime nemažą būrį labai pajėgių sportininkų, o sunku, nes reikia visiems suteikti galimybę pasirodyti, kažkaip išrinkti geriausius. Tikrai sunku nuspręsti, kuris sportininkas gali Europos čempionate pasiekti geriausią rezultatą, – pasakojo praeityje daugybę titulų iškovojęs sportininkas. – Trakuose surengėme po tris atrankines kovas, o jų rezultatai patvirtino, kad mūsų pirminės mintys dėl rinktinės sudėties buvo teisingos.“

Treneris teigė, kad į Varšuvą lietuviai vyks kovoti tik dėl aukščiausių vietų. Mūsų sportininkai yra taip aukštai išsikėlę kartelę, kad nekalbėti apie pretendavimą į čempiono titulą bet kuriam būtų lyg nesusipratimas.

„Visi sportininkai yra sveiki, motyvuoti. Esame jau gal kiek „sugedę“, nes pastaraisiais metais iš Europos čempionatų visada grįžtame su titulais, įvairių spalvų medaliais, todėl ir dabar negalime nuleisti kartelės žemyn, visų sportininkų ambicijos yra didžiulės. Visose svorio kategorijose galime pretenduoti į čempionų titulus“, – neabejojo P.Klapatauskas.

Ten pat vyksiančiame Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate Lietuvos garbę gins 24 sportininkai.

Dalyvauti Europos čempionatu šiuo metu yra užsiregistravę 346 sportininkai iš 23 Senojo žemyno šalių: Austrijos, Azerbaidžano, Belgijos, Bulgarijos, Čekijos, Danijos, Graikijos, Gruzijos, Italijos, Izraelio, Kroatijos, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Olandijos, Prancūzijos, Rumunijos, Slovakijos, Švedijos, Šveicarijos, Ukrainos, Vengrijos ir Vokietijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.