EUROLYGA 2023

Finaliniuose „Žuvėdros“ šou – iš JAV grįžusi I. Lukošiūtė

Neseniai Lietuvai apie paskutinį atsisveikinimo skrydį pranešęs legendinis sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“ gali didžiuotis ne tik ištikima publika, bet ir šokėjų bendruomenės dėmesiu. Likus vos dienai iki paskutiniųjų ansamblio pasirodymų į Klaipėdą iš JAV atvyksta pasaulio sportinių šokių čempionė Iveta Lukošiūtė.

I.Lukošiūtė, po sėkmingo pasirodymo JAV televizijoje yra nuolat kviečiama dalyvauti įvairiuose projektuose.<br>Asmeninio I.Lukošiūtės albumo nuotr.
I.Lukošiūtė, po sėkmingo pasirodymo JAV televizijoje yra nuolat kviečiama dalyvauti įvairiuose projektuose.<br>Asmeninio I.Lukošiūtės albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2015, 1:29 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:44 PM

Balandžio 2-3 dienomis, „Švyturio arenoje“ I.Lukošiūtė kartu su šokių partneriu moldavu Ghermanu Mustucu pasveikins „Žuvėdrą“ dviem šokiais ,su kuriais pora laimėjo pirmąsias vietas „US National Classical Showdance“ čempionate.

Nuo 17 metų Amerikoje gyvenanti I. Lukošiūtė išgarsėjo ne pergalėmis įvairiuose Europos ir pasaulio šokių čempionatuose. Merginai šlovę atnešė pasirodymas garsiajame JAV šokių projekte „Manai, kad moki šokti“ („So you think you can dance“).

I.Lukošiūtė, po sėkmingo pasirodymo JAV televizijoje yra nuolat kviečiama dalyvauti įvairiuose projektuose. Paskutiniuosius trejus metus ji dirba profesionalia šokėja Didžiosios Britanijos BBC televizijos laidoje „Strictly Come Dancing“.

„Visi vaikystės prisiminimai yra susiję su šokiais, nes šokti Idzelevičių kolektyve pradėjau nuo pat pirmos klasės. „Žuvėdroje“ aš augau, o vadovai buvo tarsi antrieji tėvai. Skaistutė Idzelevičienė man visuomet išliks moters idealo pavyzdžiu. Nors ansamblio jau nebėra, bet jis įėjo į pasaulio sportinių šokių istoriją ir „Žuvėdros“ legenda išliks.Tiesiog negalėjau praleisti šio klubo jubiliejaus ir atsisveikinimo su parketu. Su dideleliu džiaugsmu ir atsakomybe atvykstu atsisveikinti su Klaipėdos ir visos Lietuvos legenda tiesiai iš Niujorko“, – pasakoja Iveta Lukošiūtė.

Kartu su šokių partneriu G.Mustucu mergina prieš trejus metus įkūrė šokių studiją pagrindinėje Manheteno gatvėje Penktojoje aveniu. Garsi šokėja su partneriu G.Mustucu dažnai teisėjauja įvairiuose pasaulio sportinių šokių čempionatuose, dalyvauja mokymuose ir tarptautiniuose projektuose.   Atsisveikinimo su publika renginiuose, kurie taip pat skirti „Žuvėdros“ klubo 50-ies ir ansamblio 25-ių metų sukakčiai paminėti, dalyvaus ir buvę kolektyvo šokėjai, ansamblio veteranai, bei dvi garsios šokėjos Andra Vaidilaitė ir Natalija Maidiuk, tęsiančios auksinio „Žuvėdros“ skrydžio tradicijas. Užsienyje gyvenančios A. Vaidilaitė ir N. Maidiuk yra daugkartinės pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionės.

Iškilmingame renginyje „Žuvėdrą" taip pat sveikins ir buvę ansamblio nariai, dabar žinomi televizijos veidai, grupės „Džentelmenai“ nariai Andrius Butkus ir Tadas Rimgaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas