EUROLYGA 2023

I. Konovalovas triumfavo daugiadienėse lenktynėse Prancūzijoje

Lietuvis Ignatas Konovalovas tapo Prancūzijoje vykusių 61-ųjų daugiadienių dviračių lenktynių „4 Jours de Dunkerque“ nugalėtoju.

I.Konovalovas triumfavo „4 Jours de Dunkerque“ lenktynėse.<br>AFP nuotr.
I.Konovalovas triumfavo „4 Jours de Dunkerque“ lenktynėse.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

cycling.lt

May 11, 2015, 12:16 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:15 AM

Lenktynes sudarė penki etapai. I.Konovalovas lyderio marškinėlius užsivilko po ketvirtojo.

Lietuvis prieš paskutinį etapą prieš savo pagrindinį varžovą Bryaną Coquardą iš „Europcar“ turėjo 20 sek pranašumą ir jam reikėjo tik kartu su grupe finišuoti, kad išsaugoti vakar iškovotus lyderio marškinėlius.

Paskutinį 171 km etapą laimėjo Edwardas Theunsas iš “Topsport Vlaanderen – Baloise“ komandos, B.Coquardas liko antras, o Danilo Napolitano iš „Wanty – Groupe Gober“ finiše buvo trečias.

Etapo scenarijus susiklostė pagal „Marseille 13 KTM“ komandos planą – finišą pasiekė visa grupė, o kartu su ją ir lenktynių lyderis I.Konovalovas.

 Pagrindiniai lenktynių etapai, kurie I.Konovalovui leido kilti pozicijomis aukštyn ir pelnyti lyderio marškinėlius buvo pirmasis ir ketvirtasis.

Pirmame lietuvis visą etapą buvęs priekyje, prieš pat paskutinio bruko sekcijos pabaigą, kai iki finišo liko apie 2 km pabėgo nuo grupės, su savimi kartu nusivežė, E.Theunsą, o poto ir savo pagrindiniu konkurentu tapusį B.Coquardą.

Po etapo I.Konovalovas lyg nujausdamas sakė, kad tarp tos trijulės pergalės nesitikėjo, bet galvojo apie premijines sekundes ir bendrąją įskaitą, todėl lėkė finišo link ir padovanojęs pergalę prancūzui, pats tenkinosi trečia vieta.

Antrame ir trečiame etape I.Konovalovas finišavo su grupe, o sprinteriai B.Coquardas ir Yauheni Hutarovičius rinko sekundes ir kilo bendrojoje įskaitoje į viršų, taip lietuvį pastumdami į ketvirtąją poziciją.

Bet lietuvis kantriai dirbdamas ir jausdamas komandos užnugarį pagrindiniame ketvirtame lenktynių etape išliko su lyderiais, o to nesugebėję jo pagrindiniai varžovai vienas po kito krito ir prarado pozicijas I.Konovalovui.

Pirmieji bruko įkalnių neatlaikė Y.Hutarovičius bei E.Theunsas. O iki finišo likus 1500 metrų iki tol lyderio marškinėlius vilkėjęs B.Coquardas taip pat išplaukė iš lyderių grupės ir pasiekęs finišą 38 sek vėliau nei I.Konovalovas prarado lyderio pozicijas.

Po etapo lietuvis teigė, kad nesitikėjo jog B.Coquardas neatlaikys jo tempo, o visus laurus dėl apsivilktų lyderio marškinėlių skyrė savo komandai.

Paskutiniame etape lietuvį nuo artimiausio varžovo skyrė 20 sek, o už pergalę etape bei tris tarpinius finišus buvo galima surinkti tik 19-ą premijinių sek, tad I.Konovalovo varžovai privalėjo pabėgti nuo grupės ir taip įgyti pranašumo. Bet užduotis pasirodė per sunki, „Marseille 13 KTM“ komanda kontroliavo lenktynes, o etapą laimėti norėjusios komandos taip pat nebuvo suinteresuotos paleisti bėglių. Tad grupė pasiekė finišą drauge, o I.Konovalovas laimėjo savo karjeros lenktynes.

„Merseille 13KTM“ komandai atstovaujantis 29-erių metų lietuvis antrąją vietą užėmusį prancūzą Bryaną Coquard („Europcar“) aplenkė 14 sek.

Kitas lietuvis Gediminas Bagdonas („AG2R La Mondiale“, +10 min. 46 sek.) galutinėje įskaitoje tarp 100 klasifikuotų dviratininkų užėmė 30-ąją vietą, o Evaldas Šiškevičius („Marseille 13 KTM“, +21.07) liko 55-as.

Paskutinį, penktąjį, etapą sekmadienį laimėjo belgas Edwardas Theunsas („Topsport Vlaanderen-Baloise“). Jis 171 km nuvažiavo per 3 val. 54 min. 23 sek.

Visi trys Lietuvos dviratininkai finišavo pagrindinėje grupėje. G.Bagdonas užėmė 15-ąją vietą, E.Šiškevičius – 24-ąją, o I.Konovalovas – 27-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.