EUROLYGA 2023

Žiemos olimpiadai Rusija jau meta pasakiškus pinigus – milijardą

Sankcijų ir galimos finansinės krizės akivaizdoje Rusija vis tiek nežada mažinti išlaidų apsukų. Ypač sporte. Rusijos olimpinis komitetas (ROK) penktadienį pranešė apie vieną savo išlaidų eilutę: 2018 metų Pjončengo žiemos žaidynių pasirengimui jis numatė skirti nei daug, nei mažai – apie milijardą rublių. Ir šie pinigai atiteks ne sportininkų pasirengimui žaidynėms, o trenerių iš užsienio algoms.

Rusija vien tik užsienio treneriams iki 2018 metų žiemos olimpiados žada sumokėti algomis 18 mln. eurų.<br>APF nuotr.
Rusija vien tik užsienio treneriams iki 2018 metų žiemos olimpiados žada sumokėti algomis 18 mln. eurų.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2015, 1:45 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 8:32 AM

Rusijos olimpinėje rinktinėje pastaruoju metu dirba ne vienas užsienio sporto specialistas, kuris treniruoja greitojo čiuožimo trumpuoju taku, skeletono ar bobslėjaus sportininkus.

„Žiemos olimpiadai Pietų Korėjoje mes samdysime 70-mt įvairių sporto specialistų. Imsime tik tuos trenerius iš užsienio, kas norės dirbti ir įrodys, jog jų pastangos duoda vaisių. Todėl ir apsisprendėme dėl sumų. Jos bus mokamos nuo 2016 metų“, – sakė Rusijos olimpinio komiteto vadovas Aleksandras Žukovas.

Tad per dvejus metus Rusija užsieniečiams išmokės apie 18 mln. eurų algomis. Per metus 70-mt trenerių gaus vidutiniškai po 257 tūkst. eurų, o mėnesio alga bus beveik 10 tūkst. eurų.

Tokiais ROK planais nepatenkinti vietiniai specialistai, kurie piktinasi užsieniečių algomis: mat Rusijos olimpinis komitetas olimpinių sporto šakų treneriams, kurie rengia sportininkus varžyboms, moka kas mėnesį apie 600 eurų.

Rusijos olimpinis komitetas planuoja, kad 2018 metų žiemos žaidynės Pjončenge bus taip pat sėkmingos, kaip ir 2014-ųjų žaidynės Sočyje.

Bendroje medalių įskaitoje prieš metus vykusiose žiemos žaidynėse rusai iškovojo daugiausiai medalių ir lentelėje buvo pirmi – iš viso šeimininkai laimėjo 13 aukso, 11 sidabro ir 9 bronzos apdovanojimus. Antrąją poziciją šioje įskaitoje užėmė norvegai iškovojo 7 medaliais mažiau: 11 aukso, 5 sidabro ir 10 bronzos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.