EUROLYGA 2023

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2015, 7:19 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 2:22 AM

Moterų porinių dviviečių valčių varžybų finale nugalėjo Europos vicečempionės Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė. Jos 2000 m distanciją įveikė per 6 min, 44,86 sek. ir įtikinamai aplenkė visas varžoves.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Antros finišavo estės Kaisa Pajusalu ir Marlys Reinkort (Marliis Reinkort, 7 min. 13,90 sek.), trečios – lietuvės Diana Liachovičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė (7.22,76).

„Konkurencija nebuvo labai stipri. Manau, kad tokiose varžybose esame stipresnės už varžoves, tačiau džiaugiamės, kad pavyko gerai irkluoti“, – po finišo sakė D. Vištartaitė.

Šių metų Europos čempionate sidabro medalį iškovojusios irkluotojos jau pirmadienį išvyks į Pietų Korėja, kur vyks vasaros universiada. Prieš dvejus metus Kazanėje (Rusija) aukso medalius iškovojusios lietuvaitės sieks pakartoti šį pasiekimą.

„Po Europos čempionato savaitę treniravomės šiek tiek lengviau, o dabar jau po truputį įsivažiuojame, nes laukia svarbus startas universiadoje. Mūsų forma artėjant universiadai kyla. Tikslai joje bus aukščiausi, norėtume kovoti dėl medalių. Dar nežinome varžovių, bet tikimės pakovoti dėl aukščiausių vietų“, – kalbėjo irkluotojos.

M. Valčiukaitė pabrėžė, kad jai visada malonu startuoti namuose.

„Ši regata turi gilias tradicijas, vyksta namie, todėl mums didelė garbė čia atstovauti savo šaliai ir varžytis namų distancijoje“, – teigė irkluotoja.

Dėl traumos keletą savaičių praleidęs ir Europos čempionate nedalyvavęs Saulius Riteris (Ritter) su Rolandu Maščinsku užtikrintai laimėjo porinių dviviečių valčių finalą. Lietuvių laikas – 6 min. 5,64 sek.

Antri finišavo latviai Gintas Zundė ir Dairis Adamaitis (6.13,95), treti – lietuviai Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius (6.14,06).

„Džiaugiuosi, kad galiu startuoti varžybose ir vykdyti visą treniruočių planą. Jokių traumos pasekmių nejaučiu. Universiadoje bus svarbu aklimatizuotis, nes laiko skirtumas didelis. Tikiuosi, kad viskas bus gerai. Gaila, kad po universiados neturėsime daugiau varžybų ir bus gana didelis tarpas iki pasaulio čempionato, bet spėsim gerai pasitreniruoti. Trauma man suteikė papildomos motyvacijos kuo greičiau atsigauti, kuo greičiau pradėti dirbti ir pasiekti tokį pačią formą, kokią turėjau anksčiau. Tokiose varžybose Trakuose stengiamės orientuotis į gerą laiką, lyginti jį su kitomis įgulomis“, – mintimis pasidalino S. Riteris.

Vyrų vienviečių valčių varžybose triumfavo tituluotas Lietuvos irkluotojas Mindaugas Griškonis. Jis visą distanciją įveikė per 6 min. 45,86 sek. Antrąją vietą užėmė Žygimantas Gališanskis (6.48,90), trečiąją – Armandas Kelmelis (6.54,92).

„Sportinė forma šiais metais nėra labai gera, nes visą sezoną sergu, kankina visokios traumos ir šiemet dar neteko startuoti taip, kaip aš tikėjausi. Tikiuosi, kad iki pasaulio čempionato įgysiu gerą formą ir iškovosiu kelialapį į olimpines žaidynes. Tai mano pagrindinis tikslas. Po dviejų savaičių dalyvausiu pasaulio taurės etape ir galėsiu pasimėginti jėgas su stipriausiais pasaulio irkluotojais“, – sakė M. Griškonis.

Tarp moterų nugalėjo patyrusi Lina Šaltytė (7.31,96). Nedaug nuo nugalėtojos atsiliko iš JAV sportuojanti ir besimokanti Ieva Adomavičiūtė (7.36,45), o bronzos medalis atiteko latvei Elzai Gulbei (7.43,36).

„Pergalė buvo nelengva, turėjau gerą konkurentę. Tik paskutiniuose 500 metruose pavyko šiek tiek atitrūkti. Stengiuosi palaikyti gerą sportinę formą. Dar reikės patobulėti iki svarbiausio starto -pasaulio čempionato. Jame bus tikrai sunkiau nei Europos pirmenybėse. Būtu labai smagu, jei pavyktų iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes. Žiūrėsim, kaip pasiseks“, – pažymėjo L. Šaltytė, kuri sportininkės karjerą sėkmingai derina su darbu.

Moterų vienviečių lengvasvorių valčių grupėje visas varžoves aplenkė Sonata Petrikaitė (7.45,04), o tarp vyrų nugalėtoju tapo Karolis Sunklodas (7.28,20).

Vyrų pavienių dviviečių valčių klasėje lietuviai Dovydas Balsys ir Martynas Mickus (7.03,39) užėmė antrąją vietą. Nugalėjo latviai Reinis Upieniekas ir Martinas Blumbergas (6.59,50).

Sekmadienį dalyviai vėl varžysis dėl rėmėjų įsteigtų taurių ir prizų. Taip pat Trakuose vyks 250 m sprinto varžybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.