EUROLYGA 2023

R. Navardauskas ketvirtą kartą dalyvaus „Tour de France“ pragare

Lietuvos dviratininkas Ramūnas Navardauskas ketvirtą kartą per karjerą dalyvaus „Tour de France“ daugiadienėse lenktynėse.

R.Navardauskas vėl dalyvaus prestižinėse „Tour de France“ lenktynėse.<br>„Facebook“ nuotr.
R.Navardauskas vėl dalyvaus prestižinėse „Tour de France“ lenktynėse.<br>„Facebook“ nuotr.
R.Navardauskas vėl dalyvaus prestižinėse „Tour de France“ lenktynėse.<br>„Facebook“ nuotr.
R.Navardauskas vėl dalyvaus prestižinėse „Tour de France“ lenktynėse.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 29, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 8:38 PM

Cannondale-Garmin“ vadovai pirmadienį paskelbė sudėtį, kuri atstovaus JAV komandai prestižiškiausiose pasaulio dviračių varžybose.

Jau 102-ą kartą rengiamos TdF lenktynės 2015 metais vyks liepos 4 – 26 dienomis. 

Per 21 etapą dviratininkai turės nuvažiuoti 3 360 km. Lenktynės prasidės Utrechte (Olandija) ir finišuos Paryžiuje.

Kartu su R.Navardausku „Cannondale-Garmin“ garbę gins dar 8 dviratininkai: 26-erių amerikietis Andrew Talansky (užėmė 10-ą vietą 2013-ųjų TdF bendroje įskaitoje), 29-erių airis Danas Martinas (2013-ųjų TdF etapo nugalėtojas), 35-erių kanadietis Ryderis Hesjedalas (2012-ųjų „Giro d'Italia“ čempionas), 30-metis Jackas Baueris (Naujoji Zelandija), 28-erių slovėnas Kristjianas Korenas, 30-metis olandas Sebastianas Langeveldas ir TdF debiutantai 23-ejų olandas Dylanas Van Baarle ir 26-erių australas Nathanas Hassas.

„Važiuojame į „Tour de France“, turėdami tris lyderius. Visi trys pasižymi labai skirtingu stiliumi, bet puikiai papildo vienas kitą. Andrew, Danas ir Ryderis jau įrodė, kad puikiai gali važiuoti kartu, – aiškino JAV komandos sporto direktorius Charly Wegelius. – Lyderių palaikymo komanda yra labai stipri. Ramūnas įrodė savo jėgą, kai pernai laimėjo TdF etapą, o Jackas Baueris sieks revanšo, kai vos nelaimėjo etapo 2014-aisiais. Sebastianas yra mūsų kapitonas, todėl jo patirtis ir lyderio savybės bus neįkainuojamos vėjuotuose Olandijos keliuose. Kristjianas gali padėti dviratininkams išlaikyti savo pozicijas pagrindinėje grupėje. Dylanas ir Nathanas pirmąsyk dalyvaus TdF, todėl palaikys ir mokysis iš vyresniųjų komandos draugų. Kiekvienas mūsų dviratininkas gali laimėti etapą, todėl tikimės, kad laukia įspūdingos lenktynės, kai jie visi dirbs kartu“.

2014 metų TdF lenktynėse R.Navardauskas laimėjo 19-ąjį etapą, pasiekęs ryškiausią karjeros pergalę. Jis tapo pirmuoju Lietuvos dviratininku, kuriam pavyko triumfuoti TdF etape.

27-erių lietuvis jau ketvirtą kartą per karjerą dalyvaus TdF pragare. 2011-ųjų bendroje įskaitoje jis užėmė 157-ą, 2013 m. – 120-ą, o 2014 m. – 141-ą vietą.

2011-aisiais kartu su „Garmin“ R.Navardauskas triumfavo 2-ajame etape per komandines atskiro starto lenktynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.