EUROLYGA 2023

Sėkmingai olimpinę atranką pradėję lietuviai žais su airiais

Traumų išretinta Lietuvos regbio-7 rinktinė sužinojo varžovus olimpinio atrankos turnyro Lisabonoje (Portugalija) ketvirtfinalyje.

Lietuviai sėkmingai pradėjo atrankos turnyrą.<br>Tomo Bauro nuotr. iš archyvo.
Lietuviai sėkmingai pradėjo atrankos turnyrą.<br>Tomo Bauro nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2015, 10:21 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 9:01 AM

Lietuviai dėl vietos pusfinalyje kovos su viena stipriausių pasaulyje regbio valstybių – Airija. Paskutinėse B grupės rungtynėse lietuviai šeštadienį 7:36 (7:17) pralaimėjo Vokietijos komandai ir su dviem pergalėmis užėmė antrąją vietą.

Mūsiškiams pirmajame kėlinyje penkis taškus pelnė Domantas Bagužis, du – Dovydas Taujanskas. Po rezultatyvios lietuvių atakos skirtumas sumažėjo iki penkių taškų 7:12. Vis dėlto, antrajame kėlinyje lietuviams pritrūko jėgų ir vokiečiai iškovojo pergalę.

Airija, kuri regbiui-7 tapus olimpine sporto šaka, pradėjo didelį dėmesį skirti savo komandai, A grupėje buvo pirma. Airiai sužaidė lygiosiomis 19:19 su Rusija, 21:17 nugalėjo Gruziją ir 33:17 – Italiją.

Ketvirtfinalių poros:

Vokietija – Rumunija

Portugalija – Rusija

Airija – Lietuva

Belgija – Gruzija

Olimpiniame atrankos turnyre žaidžia 12 komandų, suskirstytų į tris grupes. Į ketvirtfinalį pateks po dvi stipriausias grupės komanda ir dar dvi geriausios iš užėmusių trečiąsias vietas. Į pasaulio atrankos turnyrą, kuris kitais metais vyks Honkonge, pateks trys stipriausios turnyro komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.