EUROLYGA 2023

Šeštas finišavęs R. Navardauskas: „Kojos jau kalbėjosi su galva“

Ramūnas Navardauskas sekmadienį įrodė, jog „Tour de France“ lenktynėse dar netarė paskutiniojo savo žodžio.

„Tour de France“ lenktynėse sekmadienį R.Navardauskas finišavo šeštas.
„Tour de France“ lenktynėse sekmadienį R.Navardauskas finišavo šeštas.
R.Navardauskas sekmadienį finišavo šeštas.<br>slipstreamsports.com
R.Navardauskas sekmadienį finišavo šeštas.<br>slipstreamsports.com
R.Navardauskas sekmadienį finišavo šeštas.<br>slipstreamsports.com
R.Navardauskas sekmadienį finišavo šeštas.<br>slipstreamsports.com
15-ajame etape dviratininkams teko iš pradžių kopti į kalną.
15-ajame etape dviratininkams teko iš pradžių kopti į kalną.
Daugiau nuotraukų (4)

Giedrius Janonis

Jul 19, 2015, 9:33 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:41 AM

Prestižiškiausių pasaulio daugiadienių dviračių lenktynių 15-ajame etape 27-erių lietuvis iki paskutinės akimirkos kovojo dėl pergalės ir finišo liniją kirto šeštas.

„Kojos jau kalbėjosi su galva“, – portalui lrytas.lt sakė Ramūnas po finišo.

Cannondale-Garmin“ (JAV) komandai atstovaujantis stipriausias Lietuvos dviratininkas parodė geriausią rezultatą šių metų „Tour de France“, pirmąsyk patekęs į elitinį dešimtuką.

Po 7-ojo etapo R.Navardauskas finišavo 11-as, bet šią savaitę pastaruosius du etapus (13-ą ir 14-ą) baigė antrajame šimtuke, ženkliai atsilikęs nuo nugalėtojų.

Galingu finišu 15-ajame etape lietuvis įrodė, jog nurašyti jį dar ankstoka ir per paskutiniąją lenktynių savaitę jis dar gali ne kartą nustebinti dviračių sporto gerbėjus.

„Iš tikrųjų labai didelę įtaką padarė oras. Šiandien visą dieną laikėsi apie 30 laipsnių temperatūra, todėl skirtumas po 38 laipsnių, kurie buvo prieš tai, labai jaučiasi, – lrytas.lt aiškino Ramūnas. – Iš karto atrodė, kad jėgų atsidaro daugiau, todėl ir kojos jau kalbėjosi su galva“.

Sekmadienį dviratininkai įveikė vieną trumpiausių šių metų lenktynių etapų – 183 km iš Mendės į Valansą, kur finišavo didele grupe.

Pirmas finišo liniją kirto vokietis Andre Greipelis („Lotto-Soudal“), keliais centimetrais aplenkęs tautietį Johną Degenkolbą („Giant-Alpecin“) ir norvegą Alexanderį Kristoffą („Katusha“).

Jie 183 km nuvažiavo per 3 val. 56 min. 35 sek. Kartu su nugalėtoju finišavo 63 dviratininkų grupė.

„Etapas klostėsi labai permainingai. Startas buvo į kalną. Teko apie 18 km nuolat kilti, – pasakojo Ramūnas. – Iš pradžių pabėgo grupelė su mano komandos draugu Dylanu Van Baarle. Už akimirkos pas bėglius peršoko ir Ryderis Hesjedalas, o tada dar ir Andrew Talansky. Pirmaujančioje grupėje buvo 24 žmonės, o mes čia turėjome net tris saviškius. Bėgliai pirmavo daugiau kaip minute, ir į tai sureagavo „Katusha“ dviratininkai. Jie pradėjo visa komanda vytis. Matyt norėjo savo sprinteriui norvegui A.Kristoffui padėti. Bet bėglių persvara tirpo labai lėtai: kas kilometrą – po sekundę.

Mūsų komanda nusprendė, kad būtų geriausia, jeigu lyderių grupė sumažėtų, nes tuomet galbūt jos jau pagrindinė grupė nesivytų. Todėl R.Hesjedalas patraukė, važiuodamas į kalniuką ir suskaldė bėglius per pusę. Bet „Katusha“ vijosi toliau, o prie jos netrukus net prisidėjo ir kitos komandos. Gaila, bet šiandien Ryderiui nepasisekė. Tačiau besivydama visa pagrindinė grupė atidavė daug jėgų ir išseko. Atsiliko daug sprinterių, todėl nusprendžiau pabandyti finišuoti. Padariau kiek išėjo“.

R.Navardauskas ketvirtą kartą per karjerą dalyvauja „Tour de France“, ir pernai tapo pirmuoju Lietuvos dviratininku, kuriam pavyko laimėti jau 102 metus rengiamų lenktynių etapą.

Šįmet trijų savaičių lenktynės po 21 etapo liepos 26-ąją finišuos Paryžiuje.

„Tour de France“ rezultatai

15-as etapas. Mendes – Valansas. 183 km. 1. A.Greipelis (Vokietija, „Lotto“) – 3 val. 56 min. 35 sek., 2. J.Degenkolbas (Vokietija, „Giant-Alpecin“), 3. A.Kristoffas (Norvegija, „Katusha“), 6. R.Navardauskas („Cannondale-Garmin“) – tas pats laikas. Finišavo 171 dviratininkas.

Bendroji įskaita. 1. C.Froome'as (Didžioji Britanija, „Sky“) – 59 val. 58 min. 54 sek., 2. N.Quintana (Kolumbija, „Movistar“) – atsilieka 3 min. 10 sek., 2. T. Van Garderenas (JAV, BMC) – 3 min. 32 sek., 4. A.Valverde (Ispanija, „Movistar“) – 4 min. 2 sek., 5. A.Contadoras (Ispanija, „Tinkoff-Saxo“) – 4 min. 23 sek., 8. V.Nibali (Italija, „Astana“) – 8 min. 17 sek., 149. R. Navardauskas – 2 val. 25 min. 20 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.