EUROLYGA 2023

Vyrų žolės riedulio rinktinė į Europą grįžta Vilniuje

Sekmadienį Vilniuje prasidėjo Europos vyrų žolės riedulio 4-osios lygos čempionatas, kuris tapo mūsų šalies rinktinės sugrįžimu į tokio lygio tarptautines varžybas. Lietuvos vyrų žolės riedulio rinktinė iki šiol Europos čempionate buvo dalyvavusi vos kartą – 2007 metais.

Lietuvos žolės riedulininkai į Europos čempionatą grįžo po 8 metų pertraukos.<br>A.Pliadžio/LŽRF nuotr.
Lietuvos žolės riedulininkai į Europos čempionatą grįžo po 8 metų pertraukos.<br>A.Pliadžio/LŽRF nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris R.Chmeliauskas.<br>A.Pliadžio/LŽRF nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris R.Chmeliauskas.<br>A.Pliadžio/LŽRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-07-19 11:41, atnaujinta 2017-10-25 07:40

Žolės riedulį žaidžiančių vaikinų skaičiui vis augant nuspręsta komandą sugrąžinti į tarptautines varžybas. Prieš metus Lietuvos rinktinė žaidė pasaulio lygos atrankos turnyre, o dabar pirmą kartą žais Lietuvos sostinėje Vilniuje.

2007 metais lietuviai taip pat žaidė IV pakopoje, turnyras vyko Slovėnijos Predanovičių mieste.

Tuomet lietuviai 3:1 įveikė suomius, sužaidė lygiosiomis 2:2 su slovėnais, 2:1 įveikė slovakus, bet pusfinalyje po pratęsimo 2:3 nusileido turkams (pagrindinis rungtynių laikas – 2:2). Per rungtynes dėl trečiosios vietos mūsiškius 6:1 nugalėjo serbai.

Pasirodymas pasaulio lygos atrankos I etape Čekijoje prieš metus buvo skausmingas – dideliais skirtumais pralaimėta Ukrainos (2:10), Čekijos (0:11), Slovakijos (1:5) ir Baltarusijos (0:5) rinktinėms.

„Pasaulio lygoje buvome įmesti į mėsmalę. Teko žaisti su daug aukštesnio lygio komandomis, todėl buvo labai sunku. Dabar turėtų būti geriau, nes susidursime su panašaus lygio ekipomis. Bent jau reitingai taip leidžia spėti“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Romualdas Chmeliauskas.

Dėl dviejų kelialapių į III pakopą Vilniuje grumsis 8 rinktinės, pirmajame etape suskirstytos į 2 grupes. A grupėje rungtyniaus Danijos, Norvegijos, Slovakijos ir Vengrijos ekipos, B grupėje – Lietuvos, Kipro, Maltos ir Suomijos.

Po dvi abiejų grupių geriausias komandas pateks į pusfinalį, o abi finalininkės pelnys kelialapius į aukštesnįjį divizioną.

Pirmąsias rungtynes lietuviai žais sekmadienį su Maltos ekipa, kurią R.Chmeliauskas laiko stipriausia varžove.

„Lietuvos, Kipro ir Suomijos rinktinės yra visiškai mėgėjiškos, Maltos ekipą galėčiau pavadinti pusiau mėgėjiška. Čempionų taurės turnyre prieš metus žaidėme su šios šalies antrąja ekipa ir sunkiai, bet vis dėlto nugalėjome („Floriana Young Stars“ – Širvintų „Inta-Baltic Champignons“ 2:3). Manau, Maltos rinktinė bus stipriausia mūsų varžovė grupėje, – svarstė Lietuvos rinktinės strategas. – Kipro klubai nedalyvauja Europos taurių turnyruose, bet visada žaidžia rinktinė. Vis dėlto manau, kad ši ekipa mums įveikiama. Suomius pažįstame, jų klubai taurių turnyruose mūsų tikrai nebaugina. Tačiau tai nereiškia, kad žaidžiant su jais nereikės stengtis. Aišku, viskas, ką aš čia kalbu, kol kas yra tik mintys iš popieriaus, įspūdžiai pagal ankstesnių metų rezultatus. Pirmąją dieną sužaisime rungtynes, pažiūrėsime kitas, tada bus aiškiau. Vis dėlto pats sau esu išsikėlęs tikslą patekti į pusfinalį. Manau, tai galime pasiekti.“

Lietuvos rinktinės pasirengimas Europos čempionatui nebuvo ilgas, bet treneriui tai nekelia blogų minčių.

„Mūsų federacija šiais metais į Europos čempionatus turėjo išvežti keturias rinktines. Tai jau yra dideli pinigai. Apie tai, kad moterų rinktinė dalyvavo Pasaulio lygos atrankos II etape Dubline, kuris vyko 2 savaites, net nekalbu. Žinome, kad pinigų nėra daug, sunku su jais išsiversti, tad čia negali kažko ir reikalauti. Viskas – pagal galimybes, – tvirtino R. Chmeliauskas. – Sakau, kad mums visada net geriau žaisti užsienyje nei namie. Visi žaidėjai turi darbus, tad kai reikia išvažiuoti, pasiima atostogas ir galime dirbti. O kai žaidžiame namie, atostogų imti nesinori, todėl reikia visiems daug derintis. Taip sekmadienį neturėsime mūsų gynybos ramščio Alberto Kušlevičiaus, kuris dėl darbo galės prisijungti tik pirmadienį. Na bet esame mėgėjiška komanda, nereikia dėl to išgyventi ar skųstis. Eisime, žaisime ir sieksime pergalių. Žaisime prie savų žiūrovų, vyrai tikrai atiduos visas jėgas.“

Rungtynės vyksta Vilniaus Žemynos gimnazijos stadione (Čiobiškio g.).

Turnyro tvarkaraštis

Liepos 19 d., sekmadienis

10.15 Danija – Norvegija 12.30 Slovakija – Vengrija 14.45 Kipras – Suomija 17.00 Lietuva – Malta

Liepos 20 d., pirmadienis

10.15 Vengrija – Norvegija 12.30 Danija – Slovakija 14.45 Suomija – Malta 17.00 Lietuva – Kipras

Liepos 22 d., trečiadienis

10.15 Vengrija – Danija 12.30 Slovakija – Norvegija 14.45 Kipras – Malta 17.00 Suomija – Lietuva

Liepos 24 d., penktadienis 09.45 4A – 4B 12.00 3A – 3B 14.15 1B – 2A 16.45 1A – 2B Liepos 25 d., šeštadienis

08.30 3A – 4B 10.45 3B – 4A 13.15 Dėl III vietos 15.45 Dėl I vietos

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.