EUROLYGA 2023

Izraelio vėliava apsigobusi I. Tobias: „Nėra didesnės garbės“

Graudžiai verkusi ir Lietuvą aukštinusi ledo šokėja Isabella Tobias pakeitė giesmę. 2013 metais po visuomenėje daugybę diskusijų sukėlusios istorijos Lietuvos Respublikos pilietybę išimties tvarką gavusi sportininkė dabar gražius žodžius sako ne lietuviams, o žydams.

Gavusi Lietuvos pilietybę I.Tobias iš džiaugsmo pravirko. 2013 metų akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Gavusi Lietuvos pilietybę I.Tobias iš džiaugsmo pravirko. 2013 metų akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 7:13 AM

I.Tobias kartu su Rusijai anksčiau atstovavusiu Ilja Tkačenka ruošiasi naujajam sezonui, kur šoks po Izraelio vėliava ir dabar giria šią šalį.

„Izraelis – mano protėvių žemė. Turiu žydų kraujo ir iš tėvo, ir iš mamos pusės. Negaliu pagalvoti apie didesnę garbę nei atstovauti vienintelę žydų valstybę, kuri yra tokia drąsi“, – sakė I.Tobias.

Ji Lietuvos pilietybę gavo po to, kai kartu su Deividu Stagniūnu iškovojo teisę dalyvauti Sočio olimpinėse žaidynėse.

„Mieli Lietuvos žmonės, noriu pasakyti „ačiū“ už mano ir Deivido palaikymą. Kiekvienas svajoja apie olimpiadą. Lietuviai mėgsta krepšinį. Dabar Lietuva gali turėti savo čiuožėjų porą. Tai proga garsinti Lietuvą. Man miela, kad esu jūsų mintyse. Tikiuosi, galėsiu Lietuvą vadinti sava“, – lemtingą dieną lietuvius ragino I.Tobias, vėliau sulaukusi gerų žinių iš Prezidentūros.

Diskusija, ar skirti I.Tobias pilietybę Lietuvoje buvo sukėlusi didžiulį ažiotažą. Skeptikams nepatiko, kad sportininkė prastai kalba lietuviškai, o anksčiau kartu su Otaru Jeparidze yra čiuožusi po Gruzijos vėliava.

„Prezidentė atsižvelgė ir į tai, kad sportininkė I.Tobias trejus su puse metų treniruojasi poroje su Lietuvos piliečiu D.Stagniūnu, taip pat mokosi lietuvių kalbos, yra išlaikiusi lietuvių kalbos egzaminą, dalyvauja JAV lietuvių bendruomenės gyvenime“, – skelbė Prezidentūra.

I.Tobias ir D.Stagniūnas Sočio olimpiadoje užėmė septynioliktąją vietą. Vėliau D.Stagniūnas paskelbė, kad baigia karjerą. Tuomet I.Tobias likimas tapo neaiškus.

 I.Tobias ir I.Tkačenka treniruojasi ilgiau nei metus. Tiesa, pora galėjo tik treniruotis, nes pagal taisykles, pakeitus šalį, varžytis galima praėjus metams.

„Visada sakau, kad niekas nenutinka be priežasties. Visuomet gerai atsiminsiu metus, kai čiuožiau kartu su Deividu“, – sakė I.Tobias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.