EUROLYGA 2023

R. Navardausko pasiaukojimas neatnešė pergalės komandos draugui

Šeštadienį priešpaskutinį „Tour de France“ etapą laimėjo prancūzas Thibaut Pinot iš FDJ komandos. Antras finišavo Nairo Quintana iš „Movistar“, trečias liko Ryderis Hesjedalis iš „Cannondale-Garmin“.

R. Navardauskas ilgai diktavo lenktynių tempą.<br>slipstreamsports.com
R. Navardauskas ilgai diktavo lenktynių tempą.<br>slipstreamsports.com
R. Navardauskas iki paskutiniojo kalno diktavo lenktynių tempą.
R. Navardauskas iki paskutiniojo kalno diktavo lenktynių tempą.
Daugiau nuotraukų (2)

cycling.lt

Jul 25, 2015, 9:14 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 12:30 AM

Viename sunkiausių ir gražiausių šių metų „Tour de France“ etapų, kova virė ne tik dėl etapo nugalėtojo vardo, bet ir dėl nugalėtojo vardo bendrojoje turo įskaitoje, rašo cycling.lt. 

Antrą kartą karjeroje „Tour de France“ nugalėtojo titulą užsitikrino Christopheris Froome‘as iš „Sky“. Britas antrame kalnų etape iš eilės nusileido savo pagrindiniam varžovui N.Quintanai, bet pirmąją savaitę įgytos persvaros jam užteko, kad išlaikytų savo pranašumą.

Puikus etapas šiandien buvo ir Ramūnui Navardauskui (Cannondale-Garmin), kuris atliko milžinišką darbą ir labai daug prisidėjo prie savo komandos draugo R.Hesjedalio trečiosios vietos.

Lietuvis pačiame etapo starte kartu su Alexandre’u Geniez (FDJ), Larsu Baku (Lotto Soundal) ir Nicolu Edet (Confidis) pabėgo nuo peletono. Prie jų bandė prisijungti ir daugiau dviratininkų, bet peletonui palaikant didelį tempą to niekam daugiau padaryti nepavyko.

Įveikus apie dešimt etapo kilometrų, atakos iš peletono nurimo ir R.Navardausko grupė greitai pradėjo auginti pranašumą. Lietuvio grupei pradėjus kilti į aukščiausią šios dienos viršukalnę Col de la Croix de Fer persvarą prieš peletoną jau buvo beveik šešios su puse minutės.

„Cannondale-Garmin“ ir FDJ komandos šiam etapui pasirinko vienodą taktiką, abi į bėglių grupę išsiuntė po vieną savo dviratininką, kurie vėliau skirtingais etapo momentais turėjo savo lyderius truktelti į priekį.

Iki finišo likus apie 72 km, Col de la Croix de Fer įkalnės papėdėje, peletone prasidėjo atakos. Nutolti bandė didelės grupės dviratininkų, bet atitrūkti pavyko tik FDJ komanos lyderiui, šio etapo nugalėtojui T.Pinot, R.Navardausko komandos draugui R.Hesjedaliui ir dar dviems dviratininkams.

Netoli Col de la Croix de Fer viršūnės A.Geniez pabėgo nuo R.Navardausko, o lietuvis netrukus už nugaros paliko L.Baką ir N.Edet. Tai vėliau padiktavo ir FDJ bei „Cannondale-Gramin“ komandų taktikas. Nusileidus nuo Col de la Croix de Fer viršūnės R.Navardauskas grįžo į R.Hesjedalio bei T.Pinot grupę ir beveik vienas visą grupę pravežė iki pat finalinės šios dienos Alpe d‘Huez kalno papėdės.

Taip jis siekė padėti R.Hesjedaliui padidinti pranašumą prieš artėjančią pagrindinę grupę ir priartėti prie priekyje likusio T.Pinot komandos draugo A.Geniezo. R.Navardauskas atidavęs visas jėgas ir tik pradėjęs kilti į Alpe d‘Huez įkalnę pasitraukė iš kovos, o už puikų darbą lietuviui padėkojęs R.Hesjedalis pliaukštelėjo jam per šoną.

Deja vėliau priekyje iš šios grupės likus tik R.Hesjedaliui ir T.Pinot, prancūzas dirbti atsisakė, nes priekyje buvo jo komandos draugas. Tad lietuvio komandos draugui teko didžioji darbo dalis netik vejantis A.Geniez, bet ir gaudant T.Pinot atakas.

Iki finišo likus 6,3 km T.Pinot surengė lemiamą ataką ir palikęs R.Hesjedalį už nugaros, vienas nuvažiavo finišo link. O atlaikęs N.Quintanos spaudimą jis iškovojo savo trečią sezono pergalę.

Kovoje dėl bendrosios įskaitos antrą etapą iš eilės vyko ne ką mažesnė kova. Dar ant Col de la Croix de Fer kalno įvyko pirma „Movistar“ komandos ataka.

Pirmas atakavo Alejandro Valverde, paskui prie jo prisijungė N.Quintana, bet prieš pasiekiant Col de la Croix de Fer viršūnę persvara buvo minimali ir leidžiantis nuo jos lyderiai vėl buvo kartu.

Toks pats scenarijus pasikartojo ir ant paskutinės Alpe d‘Huez įkalnės. Tiesa N.Quintana kelis kartus bandė atakuoti vienas, bet bandymai buvo nesėkmingi, tad trečiam kartui „Movistar“ vėl pasirinko taktiką, kuomet į priekį pirma buvo siunčiamas A.Valverde.

Trečias kartas nemelavo ir N.Quintana užsikabino. Iki finišo likus 9,4 km Ch.Froome‘as priekyje savęs turėjo du komandos draugus, kurie šiandien atrodė geriau nei pats lenktynių lyderis. Bet kuris laikas sunkiai ant rato sėdėjęs britas ir „Sky“ komanda savo varžovų į priekį toli nepaleido.

Prieš etapą Ch.Froome‘as turėjo daugiau nei dviejų su puse minutės pranašumą, tad gaudami nurodymus iš komandos, „Sky“ dviratininkai kontroliavo situaciją. Kolumbiečiui finišą už Ch.Froome‘ą pasiekus minute ir 20 sek anksčiau, rytoj Paryžiuje šampaną gers „Sky“ komanda.

Neįvyko ir laukta Vincenzo Nibali (Astana) ir A.Valverdes kova, nes prieš pat paskutinę Alpe d‘Huez įkalnę italas prasidūrė padangą ir turėjęs keisti dviratį vėliau sugebėjo pasivyti tik A.Contadorą.

Rytoj Paryžiuje vyks paskutinis „Tour de France“ etapas, kuriame „Sky“ komanda švęs savo pergalę, o etapo pabaigoje sprinteriai kovos dėl paskutinio etapo pergalės.

„Tour de France“ rezultatai:

20-as etapas. Modane – l’Alpe d’Huez. 110,5 km.

1. Thibaut Pinot (Prancūzija) FDJ, 3:17:21

2. Nairo Quintana (Kolumbija) Movistar, 0:00:18

3. Ryder Hesjedal (Kanada) Cannondale-Garmin, 0:00:41

4. Alejandro Valverde (Ispanija) Movistar, 0:01:38

5. Christopher Froome (Didžioji Britanija) Sky

6. Pierre Rolland (Prancūzija) Europcar, 0:01:41

7. Richie Porte (Australija) Sky, 0:02:11

8. Winner Anacona (Kolumbija) Movistar, 0:02:32

9. Wouter Poels (Nyderlandai) Sky, 0:02:50

10. Ruben Plaza Molina (Ispanija) Lampre-Merida

Bendroji įskaita:

1. Christopher Froome (Didžioji Britanija) Sky, 81:56:33

2. Nairo Quintana (Kolumbija) Movistar, 0:01:12

3. Alejandro Valverde (Ispanija) Movistar, 0:05:25

4. Vincenzo Nibali (Italija) Astana, 0:08:36

5. Alberto Contador (Ispanija) Tinkoff-Saxo, 0:09:48

6. Robert Gesink (Nyderlandai) Team LottoNL-Jumbo, 0:10:47

7. Bauke Mollema (Nyderlandai) Trek Factory, 0:15:14

8. Mathias Frank (Šveicarija) IAM, 0:15:39

9. Romain Bardet (Prancūzija) AG2R La Mondiale, 0:16:00

10. Pierre Rolland (Prancūzija) Europcar, 0:17:30

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.