EUROLYGA 2023

„Velomaratono“ atsisakęs A.Pogrebnojus: „Pavogė du dviračius“

„Gal ir aš minčiau „Velamaratono“ trasa, bet kad turėjau kelis dviračius, bet visus juos pavogė. Tai liko tik dirbti“, – nestokodamas gero ūpo porino žinomas šalies drabužių dizaineris Aleksandras Pogrebnojus. Tad sekmadienį Vilniuje nuo pat ryto prie Seimo šurmuliuosiančioje „Velomaratono“ margaspalvėje tūkstantinėje dviratininkų minioje jo tikrai nebus, nors pasižiūrėti ir surasti idėjų naujiems savo kūriniams A.Pogrebnojus tikrai galėtų.

A.Pogrebnojui per gyvenimą pavogė du dviračius – daugiau jų neperka.<br>M.Patašius
A.Pogrebnojui per gyvenimą pavogė du dviračius – daugiau jų neperka.<br>M.Patašius
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daliai dviračių mėgėjų svarbu ne tiktai įveikti Velomaratono trasą, bet ir pasipuikuoti savo neįprasta apranga.
Daliai dviračių mėgėjų svarbu ne tiktai įveikti Velomaratono trasą, bet ir pasipuikuoti savo neįprasta apranga.
Dviratininkas T.Vaitkus 100 kilometrų distanciją mins pasidabinęs peteliške.
Dviratininkas T.Vaitkus 100 kilometrų distanciją mins pasidabinęs peteliške.
Daugiau nuotraukų (5)

Modestas Krukauskas

Aug 22, 2015, 6:44 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 10:21 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE. Ne vienerius metus jau vykstantis didžiausias dviračių renginys Lietuvoje šįkart žada sutraukti rekordinį dalyvių skaičių – ir dar didesnį šauniai ir netikėtai pasipuošusių dviratininkų būrį.

Tarp tų registruotų 8 tūkstančių dalyvių ir vėl turėtų atsirasti dviračius minančių kalėdų senelių, klounų, kareiviškus šalmus ant galvos užsimaukšlinusių linksmuolių. Arba bent netikėtai margą aprėdą dėvinčių dviratininkų.

„Esu jau kūręs aprangą dviratininkams, bet turiu minčių sukurti ir pačių dviračių dizainą. Kol kas vis atidedu šį darbą ateičiai, bet ateis ir šiam darbui valandą. Bet žinau – tai bus retro dviračių dizainas. Ne, žinoma, jie bus šių dienų gaminiai, bet su retro detalėmis“, – tikino itin dviračių judėjimą palaikantis madų pasaulio vyras.

Nors įprasta, kad madingi ir keistoki dalyviai neskubėdami varžosi tik mėgėjų trasose, kurios yra 10-ties, 20-ties ar 30-ties kilometrų, tačiau šiemet į savotišką dvikovą juos pakvietė ir profesionalai: dalis jų 100 km nuotolį mins pedalus pasirišę po kaklu elegantišką peteliškę.

Tarp jų bus ir geriausiu Lietuvos dviratininku tituluojamas olimpietis ir plento pirmenybių iki 23-ejų metų čempionas Tomas Vaitkus. Jis bus vienas iš tų, kuris pasipuoš šių metų „Velomaratono“ akcentu – šviesą atspindinčia peteliške, kuri skelbia iniciatyvą skatinti mandagų ir saugų dviratininkų elgesį kelyje.

– Matėte ne vieną „Velomaratoną“ ir nuotaikas jam vykstant. Kas yra svarbiau – žmogaus įvaizdis ar dviratis?

– Vien tik tai, kad jau žmogus mina pedalus, tai yra įvaizdis – net ir tada, kai dviratis yra sau, o žmogus sau. Manau, kad jei žmogui yra liūdna, jis nelips ant dviračio ir nevažiuos. Vadinasi, tai labai linksmas užsiėmimas. Net ir tuomet, kai kalbame apie didįjį sportą – pasižiūrėkite, kokie išprotėję būna „Tour de France“ lenktynininkų marškinėliai.

– Jūsų manymu, koks įvaizdis šiemet „Velamaratone“ turėtų vyrauti?

– Pagal visas šių dienų aktualijas, šiemet šiame renginyje turėtų dominuoti viena idėja – karinė. Tad tikrai nenustebčiau, jei trasa riedėtų Lietuvos kariuomenės dviračių kuopa. Nesakyčiau, kad leptelėjau kokią nesąmonę – daugelyje kariuomenių yra kariškių dviratininkų.

Ar nebūtų įdomu pamatyti dviratininką su ant rėmo pakabintu dideliu kulkosvaidžiu ar šarvuotą dviratį? Neblogai atrodytų toks variantas.

- Kokių spalvų dviratininko aprangą reikėtų dėvėti, kad išsiskirtum iš visos minios dalyvių?

– (juokiasi). Tai labai aiški spalva – jei dėvėsite rožinės spalvos aprangą, tikrai išsiskirsite. Į viską reikia žiūrėti su gera humoro doze – kokia tau patinka spalva, tokia ir „dažykis“.

Kiek jau suprantu, mūsų taip vadinamas elitas jau taip pat po truputį pradeda spraustis į dviratininkų gretas, tačiau jų spalva vis tiek išlieka auksinė. Kitą vertus gerai, kad tiek naujieji lietuviai supranta – benzinas galiausiai baigsis ir reikia pratintis prie dviračio.

----------------- Šiemet jau šeštąjį kartą Vilnių išjudinsiantis didžiausias dviračių renginys Lietuvoje vyks sekmadienį rugpjūčio 23 dieną. Startas ir finišas – prie Seimo rūmų.

Sportininkams ir pusiau profesionalams bus skirta „Toyota sport“ (100 km) ir „Semi sport“ (50 km) trasos – varžybų startas nuo 9 val. ryto.

Mėgėjai draugiškai mins „ERGO mėgėjų“ važiavime (pasirinktinai 10 km 20 km arba 30 km) nuo 14 val., o jų greitį ribos teisėjų automobiliai.

Mažiausi „Velomaratono“ dalyviai „Akropolio vaikų važiavime“ dviračiais lenktyniaus nuo 12. 30 val. įveiks 2,4 kilometro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.