EUROLYGA 2023

Irklavimas: vyrų keturvietė iškovojo kelialapį į Rio žaidynes

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Lietuviai pelnė olimpinį kelialapį.<br>AFP/Scanpix nuotr. asociatyvi nuotr.
Lietuviai pelnė olimpinį kelialapį.<br>AFP/Scanpix nuotr. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2015, 3:05 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 5:01 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Ketvirtadienį Lietuvos vyrų porinė keturvietė – Dominykas Jančionis, Žygimantas Gališanskis, Martynas Džiaugys ir Aurimas Adomavičius – laimėjo antrąjį pusfinalio plaukimą (5 min. 46,17 sek.), aplenkusi varžovus iš Australijos (5:46,40), Šveicarijos (5:46,59), Ukrainos (5:47,30), Italijos (5:51,72) bei JAV(5:54,930).

Lietuvos irkluotojų laikas tarp dvylikos pusfinalio įgulų buvo absoliučiai geriausias.

R.Maščinskas ir S.Ritteris – pusfinalyje

Prancūzijoje vykstančiame planetos irklavimo čempionate vyrų porinių dviviečių valčių varžybose nesunkiai į pusfinalį pateko Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter.

Nuo pat trečiojo ketvirtfinalio plaukimo starto lyderiais tapę Lietuvos irkluotojai 2000 m nuotolį įveikė per 6 minutes 16,46 sekundes ir net 2,85 sekundės aplenkė antrą vietą užėmusius australus Jamesą McRae'ų bei Alexanderį Belonogoffą.

Vietą pusfinalyje užsitikrino ir trečią vietą šiame plaukime užėmę Italijos irkluotojai Giacomo Gentilis bei Romano Battistis (6:21,50).

Tarp 24 pusfinalyje plaukusių įgulų R. Maščinsko ir S. Ritter dueto rezultatas buvo ketvirtas. Greičiau už lietuvius ketvirtfinalyje plaukė tik ketvirtajame plaukime pirmąsias tris vietas užėmusios įgulos – prancūzai Hugo Boucheronas ir Matthieu Androidiasas (6:15,27), norvegai Nilsas Jakobas Hoffas ir Kjetilas Borchas (6:16,12) bei britai Johnas Collinsas ir Jonathanas Waltonas (6:16,34).

Pasaulio irklavimo čempionate Prancūzijoje kovojama ne tik dėl medalių, tačiau ir dėl vienuolikos kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes.

R. Maščinsko ir S. Ritter duetas 2013 metais Pietų Korėjoje vykusiose planetos pirmenybėse iškovojo sidabrą, o pernai Olandijoje tenkinosi ketvirta vieta.

S. Petrikaitė irkluos pasaulio čempionato B finale

Prancūzijoje vykstančio pasaulio irklavimo čempionato moterų lengvo svorio vienviečių valčių antrajame pusfinalio plaukime ketvirtadienį lietuvė Sonata Petrikaitė užėmė penktąją vietą ir pateko į B finalą. 

19-metė lietuvė 2000 m distanciją įveikė per 7 min. 58,06 sek. 

Greičiausia šiame plaukime buvo amerikietė Ketlyn Bertko (Kathleen Bertko, 7 min. 42,87 sek.). 

Į finalą pateko po tris geriausias sportininkes iš dviejų pusfinalių plaukimų. B finale irkluotojos varžysis dėl 7-12 vietų. 

Šios rungties finalai vyks penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.