EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rankinio rinktinei – neįmanoma misija

Per Europos pirmenybių atrankos turnyrą Lietuvą turėtų aplankyti dvi geriausios praėjusių metų Senojo žemyno rankininkės.

Lietuvos rinktinei teko sunkiai įmanoma misija.<br>Domanto Umbraso asociatyvi nuotr. iš archyvo.
Lietuvos rinktinei teko sunkiai įmanoma misija.<br>Domanto Umbraso asociatyvi nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2015-10-07 14:16, atnaujinta 2017-10-11 13:28

Tačiau tai mūsų šalies rankinio mėgėjams bus vienintelė paguoda, nes Lietuvos rinktinė yra aiški grupės autsaiderė ir jai bent vienas iškovotas taškas per rungtynes su Norvegijos, Rumunijos bei Baltarusijos komandomis būtų labai geras rezultatas.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Atranka. Trys minėtos ekipos bus Lietuvos rinktinės varžovės 2016 metų Europos pirmenybių atrankos turnyro 1-ojoje grupėje.

Dvejas pirmąsias rungtynes Antano Skarbaliaus treniruojama rinktinė žais šią savaitę.

Ketvirtadienį lietuvės išvykoje kovos su rumunėmis, o sekmadienį Kaune varžysis su norvegėmis. Abejos rungtynės su baltarusėmis įvyks 2016 metų kovo mėnesį. Atrankos turnyras baigsis 2016 metų birželį, kuomet lietuvės namie susitiks su rumunėmis ir išvykoje su norvegėmis.

Iš viso atrankos varžybose dalyvauja 28 komandos, suskirstytos į septynias grupes. Į baigiamąjį turnyrą, kuris vyks 2016 metų gruodį Švedijoje, pateks po dvi stipriausias visų grupių rinktines bei geriausia trečiąją vietą užėmusi komanda.

Žvaigždės. Lietuvos rinktinei jau šią savaitę reikės stabdyti ryškiausias planetos rankinio žvaigždes. Abiem varžovių komandoms atstovauja žaidėjos, kurios per 2014 metų geriausios pasaulio rankininkės rinkimus pateko į pirmąjį trejetą. Rumunė Cristina Neagu užėmė antrąją vietą, norvegė Heidi Loke – trečiąją.

Jas aplenkė tik Brazilijos rinktinės lyderė Eduarda Amorim.

Beje, tiek C.Neagu, tiek H.Loke anksčiau yra laimėjusios geriausios pasaulio rankininkės prizą. Rumunei jis buvo įteiktas 2010-aisiais, norvegei – 2011-aisiais.

Praeitis. Lietuvos rinktinė Europos čempionate dalyvavo vieną kartą. Mūsiškės pateko į 1996 metų pirmenybes ir jose užėmė paskutinę dvyliktąją vietą.

Pastaraisiais metais Lietuvos rankininkės apie baigiamąjį turnyrą gali nebent pasvajoti. Jos retai laimi net ir atrankos varžybų rungtynes.

2010 ir 2014 metų Europos pirmenybių atrankos turnyruose lietuvės patyrė po šešis pralaimėjimus, o 2012 metų atrankos turnyre laimėjo tik vienerias iš šešerių rungtynių. Pergalė buvo pasiekta namie žaidžiant su Turkijos rankininkėmis.

Lietuvės. Treneris A.Skarbalius į Lietuvos rinktinę rengtis dvikovoms su rumunėmis ir norvegėmis pakvietė 17 rankininkių. Tarp jų yra tik viena legionierė – šiais metais į Vestmanajero IBV klubą (Islandija) išvykusi Greta Kavaliauskaitė.

Gausiausiai atstovaujamas Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“, į rinktinę delegavęs septynias žaidėjas. Keturios rankininkės rungtyniauja „Garliavoje“, dvi – Klaipėdos „Dragūne-Viesule“, po vieną – Šiaulių „Dubysoje“, Vilniaus „Eastcon“ ir Vilniaus „Eglėje-Šviesoje“.

Varžovės. Aiški grupės favoritė yra 2014 metų Europos čempionė Norvegijos rinktinė. Beveik nėra abejonių, kad antrą kelialapį iškovos Rumunijos rankininkės, o mažiausiai lietuves šiuos metu lenkia kaimyninės Baltarusijos komanda.

Norvegijos ir Rumunijos rinktinėse per šios savaitės rungtynes nežais kelios vyresnės kartos rankininkės. Tačiau net tai nekeičia jėgų santykio 1-ojoje grupėje.

Europos čempionato atrankos grupės

1-oji: Norvegija, Rumunija, Baltarusija, Lietuva.

2-oji: Serbija, Čekija, Ukraina, Italija.

3-oji: Ispanija, Nyderlandai, Austrija, Bulgarija.

4-oji: Juodkalnija, Kroatija, Makedonija, Slovėnija.

5-oji: Vengrija, Lenkija, Slovakija, Suomija.

6-oji: Danija, Rusija, Turkija, Portugalija.

7-oji: Prancūzija, Vokietija, Islandija, Šveicarija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.