EUROLYGA 2023

Ankštoje šaudykloje akies taiklumą išmėgins 60 šaulių

Šį savaitgalį šalies sostinėje akies tikslumą ir reakciją išmėgins apie 60 sportinio šaudymo atstovų. Jie rinksis Stepono Batoro gatvėje įsikūrusioje šaudykloje – čia vyks „Vilnius Grand Prix“ varžybos.

S.Batoro gatvėje esanti šaudykla, kurioje vyks varžybos, nėra labai šiuolaikiška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
S.Batoro gatvėje esanti šaudykla, kurioje vyks varžybos, nėra labai šiuolaikiška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis („Lietuvos rytas“)

Oct 17, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 1:49 PM

Į šaudymo varžybas dauguma dalyvių suvažiuos iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos, Ukrainos, Rusijos.

„Vilnius Grand Prix“ – tikslumo reikalingos varžybos, kuriose dalyviai šaudys į lėkštes.

Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos valdybos pirmininko Virgilijaus Grybės teigimu, šis sportas nėra pats brangiausias, o Lietuvoje juo užsiimti – tinkamos sąlygos.

„Neseniai lankėmės Anglijoje, ten ieškojome naujų idėjų. Būtent po šios išvykos Kėdainiuose atidarėme aukščiausius standartus atitinkančią šaudyklą. Kaune taip pat atidaryta nauja šaudykla, greitai viena bus įkurta ir Klaipėdoje.

Kalbant apie lėšas, tai kiekvienam sportui reikia pinigų. Lėkštės nėra brangios, o šautuvai perkami ilgam laikui.

Treniruotės taip pat nėra brangios, tad pagal išlaidas šis sportas būtų kažkur per vidurį tarp visų šakų“, – pasakojo pirmininkas.

Vilniaus S.Batoro gatvėje esanti šaudykla, kurioje vyks varžybos, nėra labai šiuolaikiška, čia tenka dirbti susispaudus.

„Tačiau mūsų įdirbis lemia, kad sportininkai vis tiek atvažiuoja čia varžytis“, – nusišypsojo V.Grybė.

Svečiai iš užsienio sudarys apie pusę visų dalyvių. Šeštadienį vyks atrankinės kovos, o sekmadienį nuo 15 valandos planuojami finalai. Čia jau varžysis tik šeši geriausi šauliai.

Šios varžybos jau tampa tradicinės ir vienos iš nedaugelio tarptautinių, vykstančių sostinėje. V.Grybė skaičiuoja, kad tokių renginių per metus būna apie tris.

„Atvirosios federacijos varžybos sostinėje vyksta palyginti retai – apie tris kartus per metus. 60 dalyvių – normalus skaičius. Pačias šaudymo varžybas stengiamės rengti įvairiuose Lietuvos kampeliuose, taip siekdami populiarinti šią sporto šaką“, – pabrėžė V.Grybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.