EUROLYGA 2023

Brazilijos policija žudydama vaikus valo Rio gatves žaidynėms

Jungtinės Tautos (JT) metė rimtą kaltinimą Brazilijai, kuri kitais metais Rio de Žaneire rengs vasaros olimpines žaidynes. JT kaltina Brazilijos policiją, kad ji sistemiškai žudo gatvėje gyvenančius vaikus taip siekdama taip išvalyti gatves.

Pranešama, kad prie vaikų žudymo priseda vyriausybės organizacijos.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Pranešama, kad prie vaikų žudymo priseda vyriausybės organizacijos.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2015, 1:06 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 10:11 AM

Teigiama, kad Brazilijos saugumo tarnybos yra siejamos su padidėjusiu vaikų mirčių skaičiumi ir plačiai išplitusiu nebaudžiamumu dėl šių nusikaltimų.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Pasak Renate Winter, JT Vaikų teisių komiteto viceprezidentės, žiaurumo banga nėra naujiena, tačiau labiausiai juntama Rio de Žaneire, nes vyriausybė šį miestą pasauliui nori pristatyti kaip tobulą ir švarų.

„Panašiai vyko ir rengiantis 2014 metų pasaulio futbolo čempionatui. Svarstome, ar šiuo reiškiniu buvo deramai susirūpinta norint išvengti pasikartojimo“, – teigė vienas JT narių Gehadas Madi.

Liepą, UNICEF duomenis, kasdien Brazilijoje buvo nužudomi 28 jaunesni nei devyniolikos metų žmonės. Šis skaičius yra didesnis nei žūstančių tokio amžiaus jaunuolių karo zonose.

Į tokius kaltinimus Brazilijos valdžia atšauna, kad Rio de Žaneire nuo 2000 iki 2013 metų labai sumažėjo vaikų nužudymo atvejų.

Tačiau JT pranešimas skelbia, kad 2014 metais žmogžudysčių Brazilijoje užregistruota 58,559 tūkst., kai 2013 m. – 55,878.

Brazilija – viena pirmaujančių šalių pagal žmogžudysčių skaičių. Daugiau nei pusė aukų – 15–29 metų asmenys, kurių 77 procentai – juodaodžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.