EUROLYGA 2023

Talentas pralenkė tėvą ir būrį savo giminaičių

Žvelgiant į 196 centimetrų ūgio kaunietį Medardą Stankevičių nesunku būtų jį įsivaizduoti besigrumiantį krepšinio aikštelėje, tačiau 15 metų vaikinas savo amžiaus grupėje laikomas vienu perspektyviausių stalo tenisininkų visoje Europoje.

M.Stankevičių galima sutikti svarbiausiuose tarptautiniuose stalo teniso turnyruose. „TOP-12“ turnyre kaunietis drąsiai kovėsi su gerokai vyresniais sportininkais.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Stankevičių galima sutikti svarbiausiuose tarptautiniuose stalo teniso turnyruose. „TOP-12“ turnyre kaunietis drąsiai kovėsi su gerokai vyresniais sportininkais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiausia patarimų M.Stankevičius gauna iš savo tėvo V.Stankevičiaus (kairėje).
Daugiausia patarimų M.Stankevičius gauna iš savo tėvo V.Stankevičiaus (kairėje).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 27, 2015, 10:28 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 3:39 AM

M.Stankevičiaus pasirinkimo motyvai labai paprasti – nuo mažens jį supo žmonės, nesiskiriantys su stalo teniso rakete.

Šia sporto šaka aktyviai domėjosi kauniečio senelis Romas Stankevičius, taip pat treneriu tapęs tėvas Viktoras Stankevičius ir dar keli giminaičiai.

„Pasiekimais tarptautinėje arenoje sūnus mus visus smarkiai pralenkė“, – džiaugėsi V.Stankevičius. Jis viliasi, kad vaikinas nesustos ir dar nustebins naujais laimėjimais.

Įsimintinos lietuvio pergalės

Svarbiausios šiais metais varžybos M.Stankevičiui buvo pasaulio jaunučių stalo teniso pirmenybės, vykusios Egipte. Lietuvis buvo pakviestas į Europos rinktinę ir su ja komandinėse varžybose pelnė aukso apdovanojimą.

„Pakvietimą į Europos rinktinę galima vertinti kaip didžiulį įvertinimą“, – svarstė V.Stankevičius. Europos jaunučių reitinge jo auklėtinis šiuo metu užima 5-ąją vietą.

Vaikinų dvejetų varžybose M.Stankevičius pasipuošė bronzos medaliu, o vienetų varžybose liko per žingsnį nuo apdovanojimo – užėmė ketvirtąją.

Vis dėlto kaunietis sublizgėjo ir šiose varžybose – jis nugalėjo vėliau čempionu tapusį Kinijos atstovą, kuriam tai buvo vienintelis pralaimėjimas šiose pirmenybėse.

Nusileido turnyro laimėtojui

M.Stankevičių dažniau galima išvysti užsienyje vykstančiose varžybose, tačiau vaikinas dalyvavo ir praėjusį savaitgalį Kaune vykusiame pajėgiausių šalies stalo tenisininkų „TOP-12“ turnyre.

Šis tradicinis turnyras žymi visų metų varžybų pabaigą.

Jau ketvirtfinalyje jaunajam kauniečiui teko kautis su Lietuvos čempionu Alfredu Udra. Dvikova baigėsi pastarojo pergale 4:1.

A.Udra tapo „TOP-12“ turnyro nugalėtoju finale, po itin atkaklios kovos 4:3 privertęs pasiduoti šalies jaunių rinktinės narį Rimą Lesivą, o M.Stankevičius galutinėje įskaitoje užėmė 6-ąją vietą.

Grūdina pajėgūs varžovai

Kitąmet M.Stankevičiaus karjeroje įvyks reikšmingas pokytis – kaunietis paliks jaunučių gretas ir varžysis su jauniais.

„Šis momentas labai svarbus ir sunkus kiekvienam sportininkui“, – kalbėjo tenisininko tėvas ir treneris V.Stankevičius. Pasak specialisto, reikia laiko prisitaikyti ir perprasti naujų priešininkų žaidimą. Dauguma jų bus vyresni. Dėl šios priežasties 2016-aisiais ypač aukšti tikslai M.Stankevičiui nekeliami.

„Ką patarti sūnui? Daugiau treniruotis ir dalyvauti kuo daugiau varžybų, kurių metu galima pažinti varžovus – įvertinti jų gebėjimus, galimybes, pasirengimo lygį. Tik tokiu būdu galima tinkamai pasirengti juos nurungti“, – kalbėjo treneris.

Svarbiausias kitų metų M.Stankevičiaus startas – Europos jaunių čempionatas, vyksiantis liepos mėnesį.

Vaikinas taip pat ketina dalyvauti svarbiuose tarptautiniuose turnyruose, vyksiančiuose Lenkijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Švedijoje. Juose laukiama ne tik pajėgiausių Europos šalių, bet ir Japonijos, Kinijos stalo tenisininkų.

Per metus Jono Basanavičiaus gimnazijoje besimokantis M.Stankevičius į užsienį keliauja apie 10 kartų, tačiau kol kas sėkmingai suderina sportavimą ir mokslo reikalus.

Kiek dar gali paūgėti?

Žaisdamas stalo tenisą M.Stankevičius susidūrė su netikėta kliūtimi – per porą pastarųjų metų jis smarkiai ūgtelėjo. Dabar vaikino ūgis siekia 196 centimetrus, todėl jaunieji krepšininkai dažnai kaunietį laiko saviškiu. Tarp stalo tenisininkų jis yra vienas aukščiausių.

Vaikino treneris pernelyg nesidžiaugia tokiais pokyčiais.

„Dėl ūgio nukenčia greitis, jam tenka mokytis naujos žaidimo taktikos ir stiliaus, kurie atitiktų ūgį“, – kalbėjo V.Stankevičius.

Labai didelė tikimybė, kad sportininkas dar paaugs ir viršys 200 centimetrų ribą, todėl reikės laiko prisitaikyti ir fiziškai sustiprėti.

„Sūnus turbūt galėtų tapti ir geras krepšininkas, tačiau jis į šalis nesidairo ir visą dėmesį sutelkė į stalo tenisą“, – vaikino pasirinkimu džiaugėsi V.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.