EUROLYGA 2023

Kare su dopingu – dvi kritusios Rusijos galvos

Didysis Rusijos dopingo skandalas tęsiasi. Ketvirtadienį valstybinio lygmens dopingo dangstymo sistemą sukūrusiems asmenims suduotas rimtas smūgis. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) paskelbė, kad trims svarbiems sporto asmenims skyrė griežčiausią bausmę.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko iš pradžių neigė pranešimus apie dopingo sistemą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko iš pradžių neigė pranešimus apie dopingo sistemą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 1:25 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:17 PM

Buvusio IAAF prezidento Lamine'o Diacko sūnus ir du Rusijos lengvosios atletikos federacijos nariai nuo sporto nušalinti visam gyvenimui.

Papa Massata anksčiau buvo IAAF konsultantas. Du asmenys iš Rusijos – buvęs Rusijos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Valentinas Balachničiovas ir treneris Aleksejus Melnikovas. Pastarasis vadovavo Rusijos sportinio ėjimo rinktinei ir dirbo su ilgų distancijų bėgikais.

Penkeriems metams buvo nušalintas buvęs IAAF antidopingo padalinio direktorius Gabrielis Dolle. 

Sankcijos yra susijusios su Rusijos maratonininke Ilija Šobuchova, kuri kaltinama tuo, kad siekdama išvengti nušalinimo prieš Londono žaidynes susitepusiems pareigūnams sumokėjo šimtus tūkstančių JAV dolerių.

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nepriklausomos komisijos atliktas tyrimas dar pernai atskleidė, kad Rusijoje prie dopingo kultūros prisidėjo ir valdžia. Šalies struktūros padėjo dangstyti susitepusius sportininkus.

Šiemet turėtų būti paskelbta antroji tyrimo išvadų dalis. Manoma, kad jose bus paliestos ir kitos šalys.

L.Diackas yra patekęs į teisėsaugos akiratį. Manoma, kad jis taip pat ėmė pinigus iš rusų valdininkų, kad nuslėptų susitepusius rusų lengvaatlečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.