EUROLYGA 2023

Jei I.Tobias tapo kitos šalies piliete, Lietuvos paso ji neteks

Pasitvirtinus informacijai, kad ledo šokėja Izabela Tobias tapo Izraelio piliete, Lietuvos pilietybės sportininkė netektų, sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

I.Tobias gali netekti Lietuvos paso.<br>M.Kulbio nuotr.
I.Tobias gali netekti Lietuvos paso.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2016, 12:46 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:46 PM

„Jeigu paaiškės tikrai, kad yra įgijusi kitos valstybės pilietybę, tai Lietuvos pilietybės ji neteks“, – BNS komentuodamas I.Tobias viešus pareiškimus sakė S.Skvernelis.

Portalas lrytas.lt skelbia, kad I.Tobias žurnalistams sakė dėl žydiškų šaknų lengvai gavusi Izraelio, kuriam dabar atstovauja Europos čempionate, pilietybę.

„Mes turėjome keturias galimybes – Lietuva, Rusija, JAV ir ir Izraelis. Ilja JAV pilietybę galėjo gauti tik po metų. Aš savo amerikietišką pasą būčiau turėjusi iškeisti į rusišką ir to daryti nenorėjau. Turiu Lietuvos pilietybę, bet pasikalbėję su teisininkais supratome, kad Ilja lietuviško paso negaus. Aš esu žydė, Ilja taip pat turi žydiškų šaknų, todėl mes labai lengvai gavome Izraelio pasus“, – portalas cituoja sportininkę.

Pasak S.Skvernelio, pagal šią informaciją bus pateikiama užklausa Izraeliui, ir jeigu informacija pasitvirtins, bus pradėtos procedūros Lietuvos pilietybei panaikinti.

„Dabar pasigarsino tokį faktą, tai Lietuva ir pasidomės“, – sakė ministras.

JAV pilietybę turinti I.Tobias 2013 metų pabaigoje išimties tvarka gavo Lietuvos pilietybę, kad kartu su lietuviu Deividu Stagniūnu galėtų atstovauti Lietuvą Sočio olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.