EUROLYGA 2023

Rusijoje – dar viena protu nesuvokiama sportininko mirtis

Rusijoje ir toliau nesiliauja tragiškos sportininkų mirtys. Vasario 2-ąją Anapilin iškeliavo jaunasis Novosibirsko ledo ritulio ekipos žaidėjas Aleksandras Orechovas. KHL lygos „Metalurg“ dublerių klubui atstovavusio 16-mečio jaunuolio gyvybė užgeso ligoninėje po traumų, gautų per varžybas.

A.Orechovui pataikė ritulys į kaklą, tačiau po traumos vaikinas nesulaukė deramos pagalbos ir mirė.
A.Orechovui pataikė ritulys į kaklą, tačiau po traumos vaikinas nesulaukė deramos pagalbos ir mirė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 10:43 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:34 AM

Apie vaikino mirtį pranešė klubo prezidentas Vladimiras Rokkelis. „Mes tik galime užjausti ir apgailestauti. Tai yra žiauru, neteisinga ir tragiška“ – pasakė klubo vadovas.

Nelaimė ledo ritulio aikštėje įvyko dar sausio 15 dieną, kai per Jaunimo ledo ritulio lygos mačą žaidė „Metalurg“ ir „Sibir“ atstovai. Baigiantis antram kėliniui A.Orechovas gavo sunkią traumą – ritulys pataikė vaikinui į kaklą ir šis krito ant ledo be sąmonės.

Sportininką nuvežė į Novosibirsko ligoninę, tačiau ledo ritulininkas jau buvo komoje. Vaikinui diagnozuotas antrojo slankstelio lūžis – buvo planuojama, kad jis bus vežamas operuoti į Maskvą, tačiau vakar A.Orechovas mirė.

Tuo tarpu viena iš „Metalurg“ ekipoje žaidžiančių vaikinų mamų vietos spaudai guodėsi, kad A.Orechovui buvo suteikta pagalba per vėlai.

„Ritulys pataikė Sašai į miego arteriją, – pasakojo mama.- Gydytojas, dar pats visiškai vaikas, išbėgo ant ledo, tačiau niekaip negalėjo suprasti, kokiu būdu per sportinę aprangą pasiekti be sąmonės buvusio Sašos kūną. Mes, tėvai, išbėgome ant ledo ir pradėjome patys suteikinėti pirmąją pagalbą. Kai nuėjome į į greitosios medicininės pagalbos mašiną, paaiškėjo, kad jokių įtvarų, jokių galimybių pernešti vaiką joje nėra. Iškvietėme reanimaciją – ta brigada atvyko taip pat nepasirengusi, be jokių būtinų gelbėti žmogų instrumentų. Mes, tėvai, pradedame jau bijoti – kas darosi? Kodėl nesuteikta laiku pagalba? Ar ir mūsų vaikams gali taip nutikti“.

Moters žodžius patvirtino ir nepriklausomi ekspertai, patikinę, kad į ligoninę A.Orechovas pateko per vėlai. Vaikinas buvo „Metalurg“ klubo kapitonas.

Tą pačią dieną, kai įvyko nelaimė, netoli Novosibirsko esančiuose Novokuznecko sporto rūmuose buvo atsisveikinama su ledo ritulio ekipos „Kuzneckyje medvedy“ žaidėju Sergejumi Simonovu.

Kaip teigė žiniasklaida, 23-ejų žaidėjas per treniruotę susidūrė su kolega, pasijuto blogai – ligoninėje buvo konstatuota, kad sportininkui plyšo blužnis. Buvo atlikta viena operacija, net ir antra, tačiau jaunuolis mirė.

Praėjusių metų spalį mirė dar vienas 14-metis ledo ritulininkas – apsinuodijo dujomis, šiemet Anapilin po insulto iškeliavo vienas geriausių jaunų šachmatininkų Rusijos didmeistris 20-metis Ivanas Bukavišinas, važiuodamas kvadrociklu užsimušė dukart fechtavimosi olimpinis čempionas Sergejus Šarikovas, eidamas boblsėjaus trasa krito ir neva nuo širdies priepuolio mirė Rusijos bobslėjaus rinktinės strategas Aleksandras Ščeglovskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.