EUROLYGA 2023

Dopingo krečiamam Rusijos sportui – Vladimiro Putino žinutė

Rusiją kone kasdien krečia dopingo skandalai. Nuo metų pradžios vienas po kito antidopingo kontrolieriams įkliūva rusų atletai, nusprendę nenustoti vartoti mildronato, dar vadinamo meldoniumo, kuris buvo uždraustas nuo sausio 1-osios. Rusijoje greitai ėmė plisti sąmokslo teorijos.

V.Putinas skambiomis kalbomis mėgina taisyti trapų šalies sporto įvaizdį.<br>AP nuotr.
V.Putinas skambiomis kalbomis mėgina taisyti trapų šalies sporto įvaizdį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2016, 7:22 AM, atnaujinta May 31, 2017, 9:26 PM

Rusija puola, sportininkai pakišti – tokio tipo teorijos greitai ėmė plisti rusų žiniasklaidoje, bet Vakarai netiki tokiomis pasakomis.

Vladimiras Putinas reagavo į nuotaikas.

„Niekas neturi būti politizuojama, o sąmokslo teorijos – skatinamos. Turime atsižvelgti į priimtas tarptautines rezoliucijas“, – sakė V.Putinas, kreipdamasis ir į sporto ministrą Vitalijų Mutko bei Rusijos federalinės medicinos ir biologijos agentūros vadovą Vladimirą Uybą.

Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) jau spėjo pričiupti apie švarų vardą svajojančius rusų lengvaatlečius. Rusijos lengvosios atletikos federacija (ARAF) dar nėra atgavusi teisės veikti tarptautiniu mastu, o tai reiškia, kad šalies lengvaatlečiai vis dar negali dalyvauti Rio žaidynėse.

Neseniai įkliuvo ir Rusijos imtynininkai, kurie gerokai aptemdė šalies norą olimpiadoje turėti ir šios sporto šakos atstovus.

Tačiau vieną didžiausių smūgių sudavė Julijos Jefimovos atvejis. Pagrindinė Rūtos Meilutytės varžovė įkliuvo jau antrą kartą. 2013 metais jai pavyko gauti netgi sušvelnintą bausmę, bet šįkart jos laukia rimti nemalonumai.

J.Jefimova taip pat atsidūrė mildronato skandalo sūkuryje, nors pati tikino, kad nevartojo šios greičiau atstatyti jėgas padedančios medžiagos.

„Jeigu nėra informacijos, kaip greitai medžiaga pašalinama iš organizmo, tuomet reikia atlikti tinkamą darbą. Turėtumėte susisiekti su kolegomis ir aptarti šį klausimą, užuot tiesiog diskutavę, kas buvo padaryta gerai, o kas ne“, – sakė V.Putinas.

Rusijos prezidentui tokiomis kalbomis tenka gelbėti šalies sporto įvaizdį, kuris tapo gerokai trapesnis nuo tada, kai apie įkliuvimą antidopingo kontrolieriams papasakojo šalies teniso žvaigždė Marija Šarapova.

„Svarbiausia nevirkauti dėl kiekvieno dalyko, o siekti pergalės. Ir jos siekti švariai. Tuomet nebus keliami jokie klausimai“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.