EUROLYGA 2023

Vokietija jau šaukia: J.Jefimovą diskvalifikuoti visam gyvenimui

Vokietijos plaukimo rinktinės treneris Henningas Lambertzas pareiškė per savo šalies žiniasklaidą ir nacionalinį olimpinį komitetą, kad pasitvirtinus visiems kaltinimams dėl Rusijos plaukikų dopingo vartojimo atvejų, būtina neleisti nė vienam rusų plaukikui startuoti 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Julija Jefimova<br>AFP nuotr.
Julija Jefimova<br>AFP nuotr.
Julija Jefimova<br>AFP nuotr.
Julija Jefimova<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 10:48 AM, atnaujinta May 31, 2017, 2:58 PM

„The Time“ laikraštyje trečiadienį pasirodė medžiaga, kurioje teigiama, kad vietoj to, kad kovotų su dopingu, Rusijos plaukimo federacija bando vis labiau nuslėpti draudžiamų preparatų sporte naudojimą tarp savo plaukikų.

Žurnalistai teigė, Federacija ir naujai sukurta anidopingo agentūra RUSADA nuslėpė dviejų sportininkų dopingo testų rezultatus, kurie buvo teigiami. Rašoma, kad plaukikai buvo pagauti vartoję eritropoetiną (EPO). Prieš tai tapo žinoma, kad keturiskart planetos čempionė rusė Julija Jefimova  ilgus metus vartojo meldoniumą, kuris nuo šių metų priskiriamas dopingui.

„Jei visi šie faktai yra tiesa, aš stoju į tą pusę, kurioje kalbama apie Rusijos plaukikų diskvalifikaciją iš Rio de Žaneiro olimpiados. Maža to – jei J.Jefimovos dopingo skandalas ir draudžiamų preparatų vartojimas bus oficialiai patvirtintas visų institucijų, rusę reikia diskvalifikuoti iki gyvos galvos. Kito varianto nėra. Kitu atveju tai bus antausis visiems mums, kurie nevartoja dopingo. Labai sunku pastaruoju metu žiūrėti į rusų sportininkus su pagarba. Jie patys prarado savo veidą ir orumą“, – nevyniojo žodžių į vatą Vokietijos rinktinės treneris.

Šnekėdamas apie savo rinktinės narius, H.Lambertzas tikino, kad plaukikai tikrinami dopingo kontrolierių vos ne kas kelis mėnesius.

„Mes ramūs. Kitą vertus, tegul kas nors ima ir aplenkia Marco Kochą ar Paulį Biedermanną. Ir būtinai tai turi padaryti be dopingo“, – kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.