EUROLYGA 2023

Badmintonininkės kelias į Rio vedė ir per Braziliją

Badmintonininkė Akvilė Stapušaitytė po poros savaičių sužinos, ar rugpjūtį aplankys Rio de Žaneirą. Miestą, kuriame kol kas sužaidė geriausią turnyrą savo karjeroje.

Akvilė Stapušaitytė jau dalyvavo Pekino ir Londono olimpinėse žaidynėse.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Akvilė Stapušaitytė jau dalyvavo Pekino ir Londono olimpinėse žaidynėse.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Stapušaitytės laukia svarbus turnyras Čilėje bei Europos čempionatas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
A.Stapušaitytės laukia svarbus turnyras Čilėje bei Europos čempionatas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
A.Stapušaitytės laukia svarbus turnyras Čilėje bei Europos čempionatas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
A.Stapušaitytės laukia svarbus turnyras Čilėje bei Europos čempionatas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Robertas Trakys

Apr 17, 2016, 12:37 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:15 PM

Praėjusį lapkritį Grand Prix serijos turnyre „Brasil Open“ tris pirmo šimtuko žaidėjas – meksikietę Haramarą Gaitan, brazilę Fabianą Silvą ir austrę Elisabeth Baldauf – įveikusi A.Stapušaitytė užėmė trečią vietą ir iškovojo daugiausiai reitingo taškų karjeroje – 3850. Sėkmingas pasirodymas įkvėpė lietuvę: geras žaidimas turnyruose už Atlanto grąžino geriausią šalies badmintonininkę į pirmąjį šimtuką bei sustiprino pozicijas kovoje dėl olimpinio kelialapio.

„Pirmas turnyras už Atlanto išties buvo labai sėkmingas – laimėjau smagių pergalių, padariau geriausią rezultatą savo karjeroje, o kas svarbiausia – pelniau daug taškų olimpinės kvalifikacijos reitingui. Varžybos būsimoje olimpinėje badmintono salėje tapo labai ypatingomis, tai suteikė daugiau optimizmo ir pasitikėjimo“, – prisiminė A.Stapušaitytė.

Šiuo metu olimpiniame badmintono reitinge lietuvė rikiuojasi 74-a. Kelialapius į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškovos 36 sportininkės, tačiau vienai šaliai gali atstovauti ne daugiau dviejų sportininkių, todėl „tikrų“ olimpiečių sąraše Lietuvos badmintonininkė klasifikuojama net 38-a.

Tikėtina, kad A.Stapušaitytei duris į trečią karjeroje olimpiadą atvertu net ir ši pozicija. Papildomų vietų vienetų varžybose žaidžiančioms badmintonininkėms atsiras išdalijus kelialapius dvejetų žaidėjoms. Būtent tokiu būdu lietuvė pateko ir į Londono olimpines žaidynes.

„Olimpinė kvalifikacija priartėjo prie pabaigos, tačiau nesinori kažko prognozuoti. Sudėtinga vertinti dabartinę situaciją reitinge ir pasakyti, ar surinktų taškų pakaktų tam, kad patekčiau į olimpines žaidynes, – dėstė A.Stapušaitytė. – Situacija dar labai neaiški, liko turnyras Čilėje ir Europos čempionatas, dar gali daug kas pasikeisti.“

Didžiąją reitingo taškų dalį lietuvė susigriebė už Atlanto – Brazilijoje, Peru, Jamaikoje, Kuboje bei JAV. Sportininkė tikino, kad sprendimas žaisti ne Europoje vykusiuose turnyruose pasiteisino.

„Neseniai Pietų Amerikoje sužaidžiau penkis turnyrus, trijuose iš jų laimėjau bronzos ir viename sidabro medalius. Tačiau penkios savaitės kelionių, streso, alinančio karščio salėje, emocingų susitikimų atėmė visas jėgas, – prisipažino A.Stapušaitytė. – Po varžybų Kuboje, kur sąlygos buvo ypač prastos, jaučiausi išsekusi fiziškai ir morališkai. Visur dažniausiai keliauju viena, trūksta trenerio iš Olandijos palaikymo ir patarimų. Biudžetas yra labai ribotas ir treneriui keliauti kartu į varžybas pinigų neužtenka.“

30-metė A.Stapušaitytė jau dalyvavo Pekino ir Londono olimpinėse žaidynėse. Kas geriausią žaidimą karjeroje demonstruojančios badmintonininkės laukia po Rio de Žaneiro?

„Niekada nespėju į ateitį. Kelialapio į olimpiadą kol kas neturiu, todėl ir atsakyti dėl karjeros planų kol kas būtų sunku. Jaučiu, kad kaip bebūtų, dar tęsiu badmintonininkės karjerą. Tik nežinau, kiek ilgai, greičiausiai tol, kol džiugins rezultatai“, – sakė A.Stapušaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.