EUROLYGA 2023

Medalio Europoje Lietuvos tekvondo atstovui dar teks palaukti

Gegužės 19-22 dienomis Šveicarijos Montrė mieste vyko 2016 metų Europos tekvondo čempionatas. Jame dalyvavo 387 atletai iš 41 Europos šalies. Pirma čempionato diena lietuviams nebuvo sėkminga. Andrius Klemas (svorio kategorija iki 54 kg) rezultatu 1:3 pralaimėjo pirmąją kovą Moldovos atstovui Vadimui Dimitrovui, o Rokas Urbutis (iki 58 kg) – Graikijos sportininkui Fakinos Eleftherios rezultatu 3:8.

Aurimas Klemas.
Aurimas Klemas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2016, 1:54 PM, atnaujinta May 24, 2017, 5:13 PM

Kitą čempionato dieną mūsų rinktinės nariai pradėjo užtikrinta Klaudijos Tvaronavičiūtės (iki 53 kg) pergale 6:0 prieš Izraelio atstovę – Yarden Sharabi. Tačiau jau sekančioje kovoje teko nusileisti prancūzei – Florane Liborio rezultatu 1:5. Vėliau prancūzė iškovojo bronzos medalį.

Svorio kategorijoje iki 68 kg Aurimas Klemas pirmoje kovoje įveikė Airijos atstovą – Conorą Grassicką 5:2. Aštuntfinalyje Aurimo laukė labai permaininga kova su Kipro sportininku –  Christos Pilavakiu, kuri pasibaigė lygiu rezultatu 10:10 ir po tik pratęsimo iki pirmo taško Aurimas Klemas iškovojo pergalę. Ji atvėrė kelią lietuviui į pusfinalio kovą dėl medalio su vokiečiu Adnanu Karimu Hamza. Pusfinalis vyko apylygiai, bet antrajame kėlinyje Aurimas patyrė traumą, dėl kurios gydytojai neleido tęsti kovos.

Vėliau vokietis užėmė antrą vietą, tik finale nusileidęs olimpiniam ir pasaulio čempionui iš Turkijos Tazeguliui Servetui.

„Penkta vieta Europos čempionate – pasiekimas, kurį mes planavome, ir stebint mūsų rinktinės rezultatų dinamiką, tai galime tikėtis, kad medalis tikrai ne už kalnų, juo labiau, kad mūsų sportininkai tik visai nesenai iš jaunių perėjo į suaugusių kategoriją“,  – pažymėjo federacijos generalinis sekretorius ir rinktinės treneris Žymantas Bražiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.