EUROLYGA 2023

Dėl dopingo rusai baudžiami toliau – neteko dar dviejų medalių

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) antradienio vakarą dar kartą galingai kirto iš dopingo skandalų neišlendančiam Rusijos sportui – pranešė, kad atims dar du olimpinius medalius iš rusų, o vartojus dopingą apkaltino net keturis buvusius Rusijos olimpinės rinktinės narius.

Marija Abakumova buvo pagauta vartojusi dopingą 2008-siais<br>AFP nuotr.
Marija Abakumova buvo pagauta vartojusi dopingą 2008-siais<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 10:34 PM, atnaujinta May 13, 2017, 3:54 AM

IOC savo internetiniame puslapyje konstatavo, kad iš Rusijos olimpiečių atimami du 2008 metais Pekino žaidynėse iškovoti medaliai. Sidabro apdovanojimo neteko ieties metikė Marija Abakumova ir vyrų estafetės 4x400 m narys Denisas Aleksejevas.

Pastarojo diskvalifikacija už dopingo vartojimą reiškia, kad visa keturių narių komanda neteko apdovanojimų. Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) olimpiniam komitetui perdavė ir dar daugiau rusų sportininkų pavardžių, kuriems IOC bent morališkai „nukirto dopingo slibino galvas“.

Teigiama, kad diskvalifikuota taip pat Pekine startavusi bėgikė Inga Abitova ir 2012 metų Londono žaidynėse pasirodžiusi dviratininkė Jekaterina Gnydenka.

Tai dar vienas rimtas smūgis Rusijos olimpinei rinktinei ir šalies prestižui. Rugpjūčio 31-ąją IOC paskelbė, kad Pekino sidabro ir bronzos neteko sunkiaatletės Marija Šainova ir Nadežda Jevstiuchina.

Dar prieš šį įvykį iš Rusijos moterų estafetės 4x100 m buvo atimtas Pekino olimpinį auksas, nes vartojus dopingą buvo pagauta Julija Čermošanskaja.

Pekino olimpiada Rusijos nacionalinei olimpinei komandai buvo itin sėkminga – rusai tuomet iškovojo 71 medalį, iš kurių 22 aukso, 20 sidabro ir 29 bronzos bei galutinėje neoficialioje valstybių įskaitoje užėmė trečiąją vietą.

Tačiau praėjus aštuoneriems metams šis medalių skaičius pradėjo itin greitai „tirpti“ dėl WADA atliktų pakartotinų dopingo testų tyrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.