EUROLYGA 2023

Darbo netekęs garsus disko metikų treneris priekaištauja Kauno valdžiai

Seulo, Barselonos, Atlantos ir Sidnėjaus olimpinių žaidynių dalyvis, buvęs Lietuvos disko metimo rekordininkas Vaclovas Kidykas, nuo 2001 metų iki šiol vadovavęs Kauno „Vilties“ lengvosios atletikos mokyklai, palieka direktoriaus kėdę.

V. Kidykas nebevadovaus „Vilčiai“.<br>A.Pliadžio nuotr.
V. Kidykas nebevadovaus „Vilčiai“.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

sportas.info

Sep 30, 2016, 5:29 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:09 PM

„Ten reikia atleisti 15 darbuotojų, o be reformos nėra kaip tai padaryti. Todėl ir nuspręsta prie Centro sporto mokyklos prijungti Lengvosios atletikos mokyklą bei atleisti darbuotojus. Iš mūsų mokyklos nėra ką ir atleisti: tik direktorių, jo pavaduotoją, sekretorę ir metodininkę. Naujoji sporto mokykla vadinsis „Startas“, – sako V.Kidykas. Ilgametis „Vilties“ lengvosios atletikos mokyklos direktorius pripažįsta: jeigu jis ir laimėtų konkursą užimti naujai kuriamos mokyklos direktoriaus vietą, iškiltų problema, kaip toliau treniruoti disko metikus Andrių Gudžių ir Zinaidą Sendriūtę. Dabar pagrindinį dėmesį V.Kidykas žada skirti būtent trenerio darbui. Didelio meistriškumo lengvaatlečiams rengiama daug treniruočių stovyklų, vyksta daug varžybų, todėl jam norėtųsi visada būti šalia savo auklėtinių. „Kitais metais reikia nusitaikyti į medalius, rimtai dirbti. A.Gudžiui jau bus 26-eri, prasidės jo disko metiko branda. Tikiuosi, kad mokinio nebekamuos traumos. Laikas sporte bėga greitai, man bus brangi kiekviena diena, praleista su auklėtiniais“, – sako V.Kidykas. Spalio 4 d. įžymusis lengvaatletis rašys pareiškimą jį priimti dirbti treneriu kol kas dar egzistuojančioje „Vilties“ lengvosios atletikos mokykloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.