EUROLYGA 2023

Kiokušin karatė kovotojas V. Gudauskas turnyre Lenkijoje po finalo išgirdo atsiprašymus

Lenkijoje vykusiame kiokušin

Valdemaras Gudauskas
Valdemaras Gudauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 5:30 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:23 PM

Tradicinis „Kokoro cup“ turnyras Varšuvoje surengtas jau devintąjį kartą. Šiemet į jį buvo pakviesti trys kovotojai iš Lietuvos – Valdemaras Gudauskas, Antanas Klibavičius ir Justinas Kvietka.

Iš mūsiškių geriausiais sekėsi dvejus metus iš eilės Europos čempiono titulą iškovojusiam V. Gudauskui. Ketvirtfinalyje vilnietis įspūdingu veiksmu, teisėjų įvertintu „ippon“, nugalėjo lenką Mateuszą Kapturą, o pusfinalyje per pratęsimą įveikė prancūzą Jeaną-Paulą Jaquot.

Finale V. Gudausko laukė lenkas Maciejus Mazuras, įveikęs kitus du Lietuvos atstovus: ketvirtfinalyje po lygios kovos tik dėl mažesnio svorio A. Klibavičių, o pusfinalyje po dviejų pratęsimų – J. Kvietką. Pastarasis ketvirtfinalyje po pratęsimo nugalėjo šveicarą Sachą Decosterdą.

Finale V. Gudauskas buvo daug aktyvesnis, agresyvesnis, tačiau po pagrindinio kovos laiko teisėjai (keturi lenkai ir japonas) skyrė lygiąsias, o po pratęsimo trys iš 5penkiųarbitrų pergalę skyrė M. Mazurui.

V. Gudauskas jautėsi jau per kovos pagrindines minutes įrodęs savo pranašumą, todėl galutinis teisėjų sprendimas jį itin papiktino.

„2014 metais, būdamas 20-ies metų, aš tą patį varžovą Europos čempionato pirmoje kovoje nugalėjau per pagrindinį laiką, nors dominavau mažiau nei šį kartą, – sakė V. Gudauskas. – Patys turnyro organizatoriai po finalo priėję atsiprašinėjo, sakė: „Labai apgailestaujame, suprasime, jei daugiau pas mus nenorėsi atvykti“. Kam jie mane oficialiu kvietimu kvietė ir viską apmokėjo? Tam, kad publikai pamatytų negarbingą pergalę? Po finalo pirmą kartą gyvenime pamačiau net savo trenerį, besielgianti ne visai įprastai“.

Pergale turnyro nepavyko užbaigti ir J. Kvietkai, kuris mažajame finale turėjo pripažinti Ž. P. Žako pranašumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.