EUROLYGA 2023

Latvija dėl saugumo priežasčių nedalyvaus Europos jaunimo žiemos olimpiadoje

Latvijos olimpinis komitetas (LOK)

Latvijos olimpinis komitetas atšaukė savo jaunų sportininkų dalyvavimą Europos jaunimo žiemos olimpiadoje Turkijoje<br>AFP nuotr.
Latvijos olimpinis komitetas atšaukė savo jaunų sportininkų dalyvavimą Europos jaunimo žiemos olimpiadoje Turkijoje<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2017, 2:04 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:57 AM

„Manu, LOK vykdomasis komitetas priėmė teisingą sprendimą – nevykti į olimpiadą ir nerizikuoti sportininkų sveikata bei saugumu“, – sakė LOK prezidentas Aldonas Vrublevskis.

Europos jaunimo žiemos olimpiada vyks vasario 11–18 dienomis Erzurumo mieste Turkijos neramiame rytų regione.

Vis dėlto Europos olimpinių komitetų vykdomasis komitetas ketvirtadienį nutarė šių žaidynių neatšaukti, kad ir kokios būtų aplinkybės.

Latvijos užsienio reikalų ministerija yra paskelbusi pranešima, ragindama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Turkiją, kurioje tebegalioja nepaprastoji padėtis po pernai liepą kariškių nesėkmingai mėginto įvykdyti perversmo, o pastaruoju metu buvo įvykdyta nemažai pražūtingų teroro išpuolių.

LOK apklausė kai kuriuos jaunųjų sportininkų tėvus ir sporto federacijų pareigūnus, ir dauguma jų pasisakė, kad latvių dalyvavimas olimpiadoje būtų atšauktas, BNS sakė LOK atstovas spaudai Martinis Malmeisteras.

Latvijos delegaciją Europos jaunimo žiemos olimpiadoje turėjo sudaryti daugiau kaip 50 jaunųjų atletų, atstovaujančių devynioms sporto šakoms.

Dalyvavimą šiame renginyje taip pat jau atšaukė Vengrija, Austrija, Lichtenšteinas, Šveicarija, Belgija, Airija, Italija, Švedija, Andora, Izraelis, Kroatija, Azerbaidžanas ir Graikija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.