EUROLYGA 2023

Boksininkas Eimantas Stanionis susikrovė lagaminus

Vienas stipriausių šalies boksininkų kaunietis Eimantas Stanionis susikrovė lagaminus ir paliko Lietuvą. Sportininkas žengė į profesionalų boksą ir patikėjo save JAV įsikūrusiai „Ringstar Sports“ organizacijai.

E.Stanionis karjerą tęsia JAV – pasirašė sutartį su „Ringstar Sports“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Stanionis karjerą tęsia JAV – pasirašė sutartį su „Ringstar Sports“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Treneris V.Bružas (dešinėje) sakė, kad su vienu stipriausių šalies boksininku E.Stanioniu apie profesionalų boksą svarstė, kai jam dar buvo tik 15 metų.
Treneris V.Bružas (dešinėje) sakė, kad su vienu stipriausių šalies boksininku E.Stanioniu apie profesionalų boksą svarstė, kai jam dar buvo tik 15 metų.
Daugiau nuotraukų (2)

Giedrė Skridalaitė

Feb 11, 2017, 11:52 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 7:34 AM

Kauniečio laimėjimai bokso ringe sužavėjo ne tik žiūrovus, bet ir užkietėjusius bokso ekspertus. Nuo 2012 metų E.Stanionis stebino užsispyrimu.

Žingsnis po žingsnio sportininkas siekė savo tikslų. Auksas – Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionate, Europos čempionate, sidabras – Europos Sąjungos šalių čempionate. Ir tai tik dalis jo nuopelnų.

Rio de Žaneiro olimpiadoje startavęs boksininkas aštuntfinalyje pralaimėjo laimėtą kovą, tačiau rankų nenuleido ir su dar stipresniu užsispyrimu siekė savo tikslų.

E.Stanionis iškeliavo tobulėti už Atlanto – iš mėgėjų bokso perėjo į profesionalų. Sportininkas savo karjerą tęs su pasaulyje pripažintu treneriu Freddie Roachu profesionalų kovose.

Ar dar išvysime E.Stanionį atstovaujantį Lietuvai?

Sunku buvo ne apsispręsti

E.Stanionis prisipažino, kad sunkiausia buvo ne apsispręsti, o palikti artimuosius ir ilgametį trenerį Vidą Bružą.

„Žinau, kad treneriui tikrai liūdna, bet esu be galo dėkingas, kad šį gyvenimo tarpsnį jis manęs nebandė sulaikyti likti Lietuvoje. Noriu siekti daugiau, todėl man svarbus palaikymas“, – atviravo boksininkas.

Sportininko ir jo trenerio bendradarbiavimas truko apie 9 metus. Tiek E.Stanionis, tiek V.Bružas mano, kad nuoširdus bendravimas ir palaikymas buvo vieni pagrindinių veiksnių, kurie prisidėjo siekiant aukščiausių rezultatų bokso ringe.

„Su Eimantu visuomet bendravome labai artimai. Aptardavome įvairius klausimus, ir jie tikrai ne visi būdavo susiję su sportu.

Apie galimybę sportuoti profesionalų ringe svarstėme labai seniai, kiek pamenu, Eimantui buvo gal 15 metų. Todėl perėjimas iš mėgėjų į profesionalų boksą buvo tik laiko klausimas ir jo link visuomet tikslingai ėjome“, – mintimis dalijosi V.Bružas.

Sulaukė kelių pasiūlymų

Po starto Rio de Žaneiro olimpiadoje kaunietis sulaukė net kelių pasiūlymų iš skirtingų pasaulio žemynų. Ilgai nesvarstęs boksininkas pasirinko, jo nuomone, geriausią variantą – pasirašė sutartį su „Ringstar Sports“ organizacija.

E.Stanionį treniruos puikiai bokso pasaulyje žinomas treneris F.Roachas. Jo auklėtinis buvo filipinietis Manny Pacquiao.

„Įsikūriau Kalifornijos valstijoje, Los Andžele, visai netoli Holivudo. Esu čia tik kelios dienos, bet norisi viską pažinti. Per pirmąsias dienas nuėjau net 65 kilometrus – nagrinėjau teritoriją.

Taip pat pirmadienį buvo pirmoji treniruotė JAV. Noriu paminėti, kad mane treniruos ne tik F.Roachas, bet dar 3–4 treneriai.

Įspūdžių tikrai labai daug“, – „Laikinajai sostinei“ pasakojo E.Stanionis. Buvusio trenerio nuomone, jaunam ir perspektyviam vaikinui išvykimas svetur ir profesionalus boksas – puiki galimybė tobulėti.

„Manau, kad dauguma sportininkų nori būti geriausi, todėl reikia eiti pirmyn, kovoti su geriausiais, o Eimantas tai ir daro – nuėjo į profesionalų boksą, kuriame visas pasaulio bokso elitas. Kaip jam seksis, parodys laikas“, – savo poziciją išsakė V.Bružas.

Planuose – ir olimpiada

Galimybė profesionaliems boksininkams dalyvauti olimpiadose suteikta pernai. Nors olimpiada Tokijuje dar negreitai, tiek E.Stanionis, tiek buvęs jo treneris pripažino, jog norėtų, kad pirmoji olimpiada netaptų paskutinė.

„Norėjome medalio Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, bet taip jau nutiko, kad nors ir buvome verti, likome be jo. Tačiau turime viltį kitose olimpinėse žaidynėse“, – atskleidė planus V.Bružas.

Sportininkas patvirtino, kad toks noras tikrai yra. Šiuo metu E.Stanionis koncentruosis į sunkias treniruotes ir profesionalias kovas JAV, tačiau iš planų sąrašo neišbrauks Lietuvos – lankys šeimą, draugus ir sieks pabaigti aukštąjį mokslą.

„Pagrindinis šio sezono tikslas – nuoširdžiai dirbti sporto salėje, dalyvauti 5–6 kovose ir visas jas laimėti.

Tikiuosi, kad profesionaliame bokse nebeteks susidurti su nesąžiningu teisėjavimu“, – vylėsi boksininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.