EUROLYGA 2023

Orientavimosi slidėmis pasaulio čempionate Lietuvos jaunimo komandos – šeštos

Suomijos pietuose vykstantį pasaulio jaunimo orientavimosi sporto slidėmis čempionatą sėkmingai užbaigė Lietuvos jaunimo komandos. Dinamiškoje estafetės rungtyje tiek merginų, tiek vaikinų komandos iškovojo šeštosios vietos diplomus.

Jaunimo komandos užėmė 6-ąsias vietas.
Jaunimo komandos užėmė 6-ąsias vietas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2017, 10:49 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:55 AM

Lietuvos merginos praėjusiais metais taip pat buvo užėmusios 6-ąją vietą, tačiau šiemet iš pradžių pretendavo ir į aukštesnes pozicijas. Bendru startu pradėjusi lenktynes Judita Traubaitė grįžo ketvirta, 8,4 km distanciją įveikusi per 33 min. 55 sek. Antra startavusi Justė Umbrasaitė į priekį praleido norvegę ir estę, o estafetę užbaigusi Miglė Sušinskaitė išlaikė tą pačią poziciją iki pat finišo. Bendras Lietuvos merginų rezultatas buvo 1 val. 56 min. 41 sek.

Pergalę šventė čempionato šeimininkių trijulė – suomės Tuli Suutari, Veera Klemettinen ir Liisa Nenonen. Į lyderių poziciją Suomijos komanda prasibrovė tik paskutiniame etape ir užnugaryje paliko visą distanciją pirmavusias Rusijos sportininkes. Bronzos medalius iškovojo norvegės.

Vaikinų trijulė – Ignas Ambrazas, Kasparas Šulčys ir Rokas Vaitkus tai aplenkdavo, tai praleisdavo į priekį varžovus, tačiau perdavė estafetę išlaikydami panašias pozicijas. Jų rezultatas buvo 1 val. 46 min. 30 sek.

Penktas iš pirmo etapo grįžęs I.Ambrazas pasakojo: „Aš jau pratęs pirmas startuoti. Deja, gerai pasirodyti neužtenka, reikia, kad viskas labai gerai sektųsi.“ Paskutinis startavęs R.Vaitkus aplenkė estų komandos narį, tačiau į priekį praleido Norvegijos slidininką, kuris startavęs iš septintos pozicijos sugebėjo išplėšti komandai bronzos medalius. Įpusėjus varžyboms nepralenkiama tapo rusų trijulė – Aleksandras Pavlenko, Vadimas Ogorodnikovas ir Vladislavas Kiseliovas, kurių bendras rezultatas buvo 1 val. 35 min. 17 sek.

Antri buvo švedai, o iš pradžių pirmavę suomiai tenkinosi bronzos medaliais.

Lietuvos vyrai išlaikė pozicijas

Europos čempionate Lietuvos vyrų komanda išlaikė tas pačias pozicijas kaip ir pernai – užėmė septintąją vietą. Pirmas Andrejus Gerasimovas grįžo Nerijui Šulčiui perduoti estafetės vos dešimtoje pozicijoje, tačiau vilnietis atsigriebė – užnugaryje paliko estų ir rumunų komandų atstovus. Estafetę užbaigęs Vitalijus Petrulis neleido varžovams jo aplenkti iki varžybų pabaigos, bendras komandos laikas buvo 1 val. 42 min. 45 sek.

Čempionų titulą apgynė švedai Martinas Hammarbergas, Ulrikas Nordbergas ir Erikas Rostas, kurių bendras rezultatas buvo 1 val. 30 min. 11 sek. Rusai turėjo dvi stiprias komandas, kurie finišavo viena po kitos – antroje ir trečioje pozicijoje. Tačiau į čempionato įskaitą pretenduoti gali tik viena komanda, tad bronzą laimėjo čempionato šeimininkų komanda.

Jauniams ir jaunimui tai buvo svarbiausi sezono startai, o suaugusiems Europos čempionatas – tik vieno finišo stotelė.

Lietuvos rinktinė toliau ruošis pasaulio čempionatui, kuris vyks kovo pradžioje Rusijos Sibiro regione – Krasnojarske.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.