EUROLYGA 2023

Fechtuotojas Leonardas Kalininas Europoje nušluostė nosį ne vienam varžovui

Plovdive (Bulgarija) vykstančiame Europos jaunių ir jaunimo fechtavimo čempionate kovo 1 d. startavo Leonardas Kalininas – vienintelis Lietuvos atstovas jaunių amžiaus grupėje.

L.Kalininas (kairėje)
L.Kalininas (kairėje)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-01 15:57, atnaujinta 2017-04-08 19:36

Kartu su kitais 109-iais Europos valstybių atstovais L. Kalininas trečiadienio rytą pradėjo parengiamajame varžybų etape. Priskirtas į 16-ąjį pogrupį, Lietuvos atstovas negalėjo nudžiuginti nė vieno savo priešininko – laimėjo visas 5 kovas. Rezultatu 4:5 L. Kalininui nusileido slovėnas Gregoras Porsas, graikas Ioannis Markopoulos ir rumunas Mihaijus Bigea, 5:3 lietuvio pranašumą pripažino turkas Hilmi Taha Ekenleris, o 1:5 – ukrainietis Maksymas Karyčenka.

Iškovojęs aukštą varžybų reitingo numerį (po kovų pogrupiuose buvo 7 vietoje), L. Kalininas pelnė galimybę praleisti pirmąjį kovų ratą atkrintamajame etape ir startavo iš karto geriausiųjų 64-uke. Pirmoji kova mūsų šalies atstovui buvo sėkminga – šveicaras Sebastianas Weberis buvo įveiktas rezultatu 15:11, tačiau koją pakišo antrasis susitikimas su rumunu Adamu Macska. Po ilgos kovos L. Kalininas buvo priverstas pripažinti Rumunijos atstovo pranašumą 10:15.

Galutinėje įskaitoje tarp 110 dalyvių L. Kalininas užėmė 18-ąją vietą.

Nors L. Kalininui ir nepavyko pakartoti ankstesnių šio sezono pergalių – rudenį vykusiame Šiaurės šalių čempionate savo amžiaus grupėje jis iškovojo auksą, o gruodį Kopenhagoje rengtame Europos jaunių taurės etape – bronzą, tačiau yra vilčių, jog kitais metais pradėjęs startus jaunimo amžiaus grupėje šis sportininkas rodys ne prastesnius rezultatus.

Savaitgalį prasidėsiančiose jaunimo amžiaus grupės varžybose startuos ir 3 lietuviai – Olivija Mašalo, Rokas Jukna ir Arnas Salokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.