EUROLYGA 2023

Kovoje dėl Lietuvos parolimpinio komiteto prezidento posto – dar vienas pretendentas

„Nesu naujokas: prieš ketverius metus kandidatavau į Lietuvos parolimpinio komiteto vadovo vietą ir tik keturiais balsais nusileidau dabartiniam prezidentui Vytautui Kvietkauskui“, – trečiadienį portalui lrytas.lt sakė viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ vadovas Mantas Paulauskas.

Mantas Paulauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Mantas Paulauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-15 11:55, atnaujinta 2017-04-07 23:05

Antradienį Lietuvos parolimpinis komitetas (LPOK) nutarė iškelti M.Paulausko kandidatūrą kovo 29-ąją vyksiančiose šios organizacijos prezidento rinkimuose.

Tad dabar dėl parolimpinio komiteto prezidento kėdės oficialiai varžysis trys pretendentai: M.Paulauskas, nuo Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos (LNSF) iškeltas dabartinis komiteto generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis ir Rio parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius. Jį kandidatu iškėlė Lietuvos aklųjų sporto federacija (LASF).

Po 12 metų darbo, į šį postą nekandidatuoja dabartinis LPOK vadovas Vytautas Kvietkauskas.

Tarp iki tol buvusių dviejų kandidatų nebuvo draugiškų santykių: Rio parolimpinis čempionas kaltino G.Zavadckį, kad pastarasis yra V.Kvietkausko statytinis, o su pačiu LPOK prezidentu net nenorėjo turėti jokių reikalų.

„Man atrodo, kad neįgaliųjų sporto valdžia yra neįgalesnė nei mes“, – sakė dar per sutikimą po Rio parolimpiados šimtų sirgalių apsuptas M.Bilius.

Kovo 29 dieną per LPOK rinkimus prezidentą rinks trys struktūros bei jų delegatai: LASF, LNSF ir Parolimpinio sporto rėmimo fondas (PSRF). Visos struktūros turės po 7 balsus.

„Jai kalbėti, su kokia programa aš ateinu, tai toli eiti nereikia. Prieš ketverius metus siūliau įvairias programas, veiklos kryptis. Kaip nepasisiekė rinkimuose, savo idėjomis pasidalinau su Latvijos parolimpiniu komitetu ir jie jas įgyvendino. Matau, kad ir finansinė bazė pas latvius puiki, turi nemažai rėmėjų ir net premijos olimpiečiams ir parolimpiečiams už medalius išmokamos tokio pačio dydžio. Tai jei pradėsime darbą nuo jau aiškių ir jau žinomų nuostatų, manau, LPOK tikrai žengs į priekį, o nestovės“, – sakė pretendentas M.Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras