EUROLYGA 2023

Iš geriausių Lietuvos sportininkų lūpų – džiaugsmas ir žodžiai apie naujus tikslus

[[ge:lrytas:lrytas:3624525]]

 Rinkite geriausią metų sportininką.<br> V.Ščiavinsko ir AFP/Scanpix nuotr.
 Rinkite geriausią metų sportininką.<br> V.Ščiavinsko ir AFP/Scanpix nuotr.
A.Gudžius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
A.Gudžius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
J.Kinderis.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
J.Kinderis.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
H.Žustautas.<br> T.Bauro nuotr.
H.Žustautas.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-11-26 14:25

Patirties jėga ir nauji vėjai – tiek jauni, tiek ilgus metus sporto elite esantys lietuviai pasaulį 2017-aisiais nustebino ne viena pergale. 

Nors „auksiniam“ disko metikui Andriui Gudžiui iki tobulo sezono pritrūko keliasdešimties centimetrų, o irkluotojui Henrikui Žustautui – poros sekundžių, nė vieno titulų sąrašą pasipildžiusio šalies sportininko džiaugsmo tai netemdo. 

LTeam“ ir portalo lrytas.lt rengiamuose kasmetiniuose „LTeam“ apdovanojimuose tarp 11 nominacijų itin svarbią vietą užima Metų sportininko rinkimai

Pasaulio čempionu tapusiam A.Gudžiui iššūkį meta į penkiakovės elitą grįžęs Justinas Kinderis bei medalius glėbiais namo vežęsi irkluotojas H.Žustautas.

Pernai „LTeam“ Metų sportininku pripažintas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis, o kas šįmet lips ant apdovanojimų scenos , balsuodami galite nulemti ir jūs.

BALSUOTI GALITE ČIA.

Andrius Gudžius (disko metimas) 

26-erių disko metikas šįmet sužibėjo visomis spalvomis. Sportininkas vasarą triumfavo pasaulio pirmenybėse, diską nusviedęs 69,21 m, o prestižinėse „Deimantinės lygos“ varžybose auksą iškovojo pasiekęs 68,18 m ribą. 

„Šiais metais įvykdžiau 90 procentų savo tikslų ir planų. Sezonas nuostabus, pats geriausias karjeroje, – džiaugėsi A.Gudžius – Nekamavo traumos, o rezultatai atėjo dėl nuoseklaus dešimties metų darbo. Na, gal šįmet tik pritrūko vyšnaitės – peržengtos 70 metrų ribos“. 

Vaclovo Kidyko auklėtinis geriausiu Lietuvos lengvaatlečiu išrinktas jau trejus metus iš eilės.

A.Gudžius taip pat yra vienintelis lietuvis, 2017-aisiais iškovojęs planetos čempiono titulą individualioje olimpinėje rungtyje. 

„Būti tarp kandidatų Metų sportininko ir Metų pergalės nominacijose man yra didelis įvertinimas. Gal net svarbiausias po pastarųjų čempionatų. Lietuvoje turime išties daug aukšto lygio sportininkų, tad patekti tarp jų yra garbė“, – šypsojosi disko metikas. 

A.Gudžius „LTeam“ apdovanojimuose be Metų sportininko nominuotas ir Metų pergalės bei Mėgstamiausio sportininko rinkimuose. 

Justinas Kinderis (šiuolaikinė penkiakovė) 

Pajėgiausias Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės atstovas 2017-aisias į pasaulio elitą grįžo skambiai ir planetos pirmenybėse iškovojo bronzos medalį. 

30-metis panevėžietis apdovanojimą užsikabino po beveik metų treniruočių Pietų Korėjoje. 

„Savo metus vertinu tikrai gerai. Turėjau asmeninį tikslą iškovoti medalį ir pavyko jį įgyvendinti, – kalbėjo J.Kinderis – Pasitikėjimo savimi su laiku vis daugėja, o tokia gera patirtis jį tik dar sustiprina“. 

Šią vasarą sportininkas Europos čempionate liko šalia prizininkų pakylos ir užėmė 5-ąją vietą, o pasaulio taurės finalo etapo vyrų varžybose Vilniuje liko 16-as. 

„Manau būtų neteisinga sakyti, kad šįmet smarkiai patobulėjau – esu startavęs ir geriau. Pasaulio ir Europos čempionatuose tiesiog pavyko būti stabiliu visose rungtyse. Tačiau, manau, jog pabėgimas nuo rutinos padėjo tapti psichologiškai stipresniu“, – teigė J.Kinderis. 

J.Kinderis „LTeam“ apdovanojimuose nominuotas ir Mėgstamiausio sportininko rinkimuose. 

Henrikas Žustautas (baidarių ir kanojų irklavimas) 

Jaunam 23-ejų kanojininkui pastaruoju metu tapo įprasta lipti ant nugalėtojų pakylos.  

Šįmet H.Žustautas galėjo džiaugtis visa apdovanojimų puokšte – sportininkas iškojovo Europos čempionato auksą, triumfavo pasaulio bei Europos jaunimo pirmenybėse bei dvejuose planetos taurės varžybų etapuose. 

Vienintelis neišpildytas lietuvio tikslas – medalis pasaulio čempionate. Jame H.Žustautas užėmė 7-ąją vietą. 

„Tai tikrai vieni geriausių metų karjeroje, nors pasaulio čempionate ir nepavyko puikiai pasirodyti. Tikslas buvo žiemą dalyvauti visur kur įmanoma ir įrodyti, ką galiu po nesėkmės Rio de Žaneiro olimpiadoje“, – sakė sportininkas. 

2017-ieji H.Žustautui buvo itin intensyvūs – vos spėdamas lakstyti po varžybas ir treniruočių stovyklas, vaikinas Lietuvos edukologijos universitete apsigynė ir bakalauro diplomą. 

„Veiklos buvo labai daug, tiek sporte, tiek visur kitur. Kiekvienas šįmet laimėtas medalis man svarbus ir išskirtinis. 

Žinant, kiek daug didelių pergalių pastaruoju metu iškovojo Lietuvos sportininkai, būti nominuotam „LTeam“ apdovanojimui yra labai smagu. Tai išties įkvepia stengtis dar labiau“ , – teigė kanojininkas. 

2016-ais H.Žustautas taip pat buvo nominuotas „LTeam“ apdovanojimų Metų sportininko kategorijoje. Šįmet jis varžosi ir Mėgstamiausio sportininko rinkimuose. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.